Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Τις τελευταίες 5 μέρες του μήνα η πληρωμή ΚΕΑ

Το τελευταίο πενθήμερο του Μαρτίου, όπως έχει γίνει γνωστό, θα πιστωθεί στους δικαιούχους η πρώτη δόση για του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Τις τελευταίες 5 μέρες του μήνα η πληρωμή ΚΕΑ

Το τελευταίο πενθήμερο του Μαρτίου, όπως έχει γίνει γνωστό, θα πιστωθεί στους δικαιούχους η πρώτη δόση για του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τις πληροφορίες ήρθε να επιβεβαιώσει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η καταβολή που αφορά τη δόση του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί, την εβδομάδα ανάμεσα στις 27 με 31 Μαρτίου 2017. Αφορά, δε, 154.027 δικαιούχους.

Η ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθηθεί και για όλο το 2017, με το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, να είναι το διάστημα που θα καταβάλλεται το ΚΕΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2017. To επίδομα θα δοθεί σε περίπου 750.000 δικαιούχους, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν θα ξανακλείσει ποτέ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν οποτεδήποτε να κάνουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 17.00), έχουν εγκριθεί 159.614 αιτήσεις για 366.000 ωφελούμενους, δηλαδή κάτι περισσότερο από 50% του συνολικού αριθμού των ωφελουμένων που είχε υπολογιστεί ότι θα μετάσχουν μέχρι το τέλος του 2017 για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του προγράμματος, υπήρξαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν σε δύο παράγοντες: Πρώτον, στο μέγεθος του προγράμματος και, δεύτερον, στον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που επισκέφτηκαν τις πρώτες ημέρες την ιστοσελίδα του ΚΕΑ, που έφτασε τις 7.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο!

Πάρα πολύ γρήγορα, η ΗΔΙΚΑ διόρθωσε τις τεχνικές ατέλειες και, έκτοτε, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Από τον πρώτο μήνα της λειτουργίας της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ αποδείχθηκε ένα ισχυρό εργαλείο, εύχρηστο και αποτελεσματικό, φιλικό προς τον χρήστη είτε πρόκειται για τον πολίτη που υποβάλλει, όπως η πλειονότητα, την αίτηση από το σπίτι, είτε για τον υπάλληλο του Δήμου ή του ΚΕΠ.

Μπορεί, μάλιστα, να επισημαίνει λάθη και να ζητάει από τον χρήστη διόρθωση, αλλά και απόπειρες απάτης, πράγμα που έγινε ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις. Αξίζει, τέλος, να επαναλάβουμε ότι επειδή η πλατφόρμα του ΚΕΑ σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε από ανθρώπους και μέσα του Δημοσίου κόστισε μόλις το 5% περίπου του κόστους ανάλογων εγχειρημάτων με παραγγελία από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY