Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων για τις αποδείξεις στις τουριστικές περιοχές

Να δημιουργηθεί κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές προσπαθεί να πετύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και έτσι προχωρά στη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού προληπτικού φορολογικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενική γραμματέας Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο, ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή. 

Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου, όπως γράφει το Capital.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου, οι ελεγκτές θα πραγματοποιούν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και τη διακίνηση αγαθών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. 

Η ενεργοποίηση μηχανισμού προληπτικού ελέγχου είναι η πρώτη προτεραιότητα της κας Σαββαΐδου, καθώς η αγορά παραμένει ουσιαστικά ανεξέλεγκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και αφαιρέθηκε ο προληπτικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ προκειμένου να μεταφερθεί σε έναν νέο μηχανισμό υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. 

Η υπηρεσία αυτή, η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά. \r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts