Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παράταση για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

Παράταση ως τις 31 Μαρτίου για τις εισφορές του Ιανουαρίου του ΕΦΚΑ και έως τις 13 Απριλίου για αυτές του Φεβρουαρίου αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου.

Διπλή παράταση για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

Παράταση ως τις 31 Μαρτίου για τις εισφορές του Ιανουαρίου του ΕΦΚΑ και έως τις 13 Απριλίου για αυτές του Φεβρουαρίου αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου.

Η παράταση δίνεται καθώς παραμένουν τα πολλά προβλήματα με χιλιάδες ασφαλισμένους, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ταμείου τα ειδοποιητήρια πληρωμών τουλάχιστον 60.000 μισθωτών με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά και άλλων 31.000 μηχανικών-μισθωτών που είχαν ενεργό μπλοκάκι το 2015, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να διατηρούν μπλοκάκι το 2017.

Επίσης, τα ειδοποιητήρια εξακολουθούν να περιέχουν σωρεία λαθών, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγκυκλίων, αλλά και επειδή υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία του 2015, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία των εσόδων έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και πολύ περισσότερο έως το κλείσιμο της χρονιάς, όταν θα έχουν γίνει και οι συμψηφισμοί με τα εισοδήματα του 2016.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών Ιαν. 2017 και Φεβ. 2017

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους, παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Αντίστοιχα ορίζει την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ως καταληκτκή ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017 και καταβολής εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών).

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY