Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς στήριξη από κάρτα σίτισης και κοινωνικό εισόδημα όλο τον Γενάρη οι δικαιούχοι

Αν και το απαραίτητο κονδύλι για την κάρτα σίτισης και την επέκταση του προγράμματος τον Ιανουάριο 2017 έχει εγκριθεί, τελικά το υπουργείο Εργασίας παρά την τροπολογία -που οφείλουμε να τονίσουμε- ορθά έκανε και νομοθέτησε, φαίνεται πως δεν κατάφερε να πιστώσει τα χρήματα εντός του μήνα Ιανουαρίου.

Χωρίς στήριξη από κάρτα σίτισης και κοινωνικό εισόδημα όλο τον Γενάρη οι δικαιούχοι

Αν και το απαραίτητο κονδύλι για την κάρτα σίτισης και την επέκταση του προγράμματος τον Ιανουάριο 2017 έχει εγκριθεί, τελικά το υπουργείο Εργασίας παρά την τροπολογία -που οφείλουμε να τονίσουμε- ορθά έκανε και νομοθέτησε, φαίνεται πως δεν κατάφερε να πιστώσει τα χρήματα εντός του μήνα Ιανουαρίου. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και για το πιλοτικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Θα πει κανείς πως δεν είναι και μεγάλο το πρόβλημα αφού τα χρήματα στην κάρτα σίτισης θα πιστωθούν μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, τελικά όμως φαίνεται πως είναι πρόβλημα για ορισμένους.

Βέβαια θα πρέπει να επικροτήσουμε την πρωτοβουλία του υπουργείου και την πρόνοια που επέδειξε, να δώσει τα χρήματα αυτά έναντι της καθυστέρησης του Κοινωνικού Εισοδήματός Αλληλεγγύης που θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας.

Το υπουργείο όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι τα χρήματα αυτά αφορούν οικογένειες που περιμένουν πως και πως ακόμη και για να πάρουν αγοράσουν μια φραντζόλα ψωμί για να ταΐσουν τα παιδιά τους – χωρίς καθόλου να υπερβάλλουμε λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα που λαμβάνουμε από δικαιούχους – αφού η οικονομική κρίση τις έχει φτάσει κάτω από τα επίπεδα της ένδειας, με μόνο λύση να έχουν αυτά τα χρήματα για την επιβίωση τους. Βέβαια δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις των δικαιούχων αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που λαμβάνουν τα χρήματα, αποκρύπτοντας από τις αρχές τα πραγματικά τους εισοδήματα ώστε να απολαμβάνουν τις παροχές του κράτους στερώντας ουσιαστικά τα χρήματα αυτά από κάποιους που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Οι λίγες ήμερες καθυστέρησης, αφού άργησε να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία για να είναι σε θέση το υπουργείο να διαθέσει τα χρήματα αυτά, αποδεικνύονται για ορισμένους κρίσιμες.

Η αγωνία φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη για τους δικαιούχους του πιλοτικού Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αφού ακόμη η σχετική απόφαση για την δέσμευση από τους σχετικούς ΚΑΕ, όπως ονομάζονται οι λογαριασμοί του δημοσίου που εκταμιεύονται τα χρήματα, δεν έχει εκδοθεί, αν και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου έχει δεσμευτεί ότι θα δοθεί τις ημέρες που θα πιστωθεί η κάρτα σίτισης.

Έτσι δικαιολογημένα αγωνιωδώς οι δικαιούχοι και των δύο προγραμμάτων αναμένουν να μάθουν πότε τελικά θα μπουν τα χρήματα σε λογαριασμούς και κάρτες. Συμπέρασμα τι και αν είναι έκτακτη αυτή η παροχή, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία πληρωμής, ώστε οι αναμένοντες να γνωρίζουν μέχρι πότε θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να βάλουν έστω και κάτι στο ψυγείο τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει οριοθετήσει η κ Φωτίου για τις πιστώσεις είναι από 1η έως 7 Φεβρουαρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY