Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις το 2013

Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Μαυραγάνη.

Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις το 2013

Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Μαυραγάνη. \r\n\r\nΗ συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ) που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.\r\n

Σύμφωνα με το protothema, αναφερόμενος στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είπε πως πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το 2013 σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και ακολούθως θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.\r\n\r\nΕρωτηθείς το Σάββατο για το εάν το 2013 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές».\r\n\r\nΞεκαθάρισε δε ότι οι αλλαγές προϊσταμένων στις εφορίες θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και πως οι εφοριακοί θα κρίνονται ανά τρίμηνο. Παράλληλα, προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την εφορία.\r\n\r\nΟι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με τη μορφή αποδείξεων το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου, για ποσά υψηλότερα από 42.000 ευρώ, μέχρι τα οποία υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό.\r\n\r\nΟι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις έως 10.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει αφορολόγητο ποσό.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY