Προχωρούν τα έργα στις υποδομές φυσικού αερίου

Κονδύλι ύψους 55,7 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα στις υποδομές φυσικού αερίου.

\r\n

\r\n

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα και για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη.

\r\n

\r\n

Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε με έγγραφό της από την Τράπεζα της Ελλάδος την αποδέσμευση κονδυλίου 55.686.851,57 ευρώ το οποίο αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

\r\n

\r\n

Για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Άγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη, που βρίσκεται υπό κατασκευή, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, ποσό 3.494.894,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα, ποσό 23.449.169,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και ποσό 21.393.383,19 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts