Πήραν πίσω τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τον «αναβαλλόμενο φόρο» για τις τράπεζες και αποσύρει (προσωρινά) το σχετικό άρθρο που περιλαμβανόταν στο κατατεθέν φορολογικό νομοσχέδιο, μέχρι να υπάρξει ακριβής υπολογισμός των επιπτώσεων που υπέστησαν τα τραπεζικά ιδρύματα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στις χαμηλές τρέχουσες αξίες τους.\r\n\r\n3 βήματα για να αποκτήσετε κι εσείς μηχανή Nespresso στο γραφείο σας!\r\n\r\nΣυγκεκριμένα αποσύρεται το άρθρο 11 που αφορά τον αναβαλλόμενο φόρο και σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να φέρει νέα ρύθμιση για το θέμα στη Βουλή, όπου θα λαμβάνονται ειδικότερα και υπ ‘όψιν οι απώλειες που κατέγραψαν οι τράπεζες από την πρόσφατη διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων.

\r\n

\r\n

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο διότι το άρθρο που αποσύρθηκε θα ίσχυε μόνο για τις ζημιές από το PSI+ και όχι από την συμμετοχή τους στην επαναγορά ομολόγων, όπως είχαν ζητήσει συμπληρωματικά τα πιστωτικά ιδρύματα.

\r\n

\r\n

Το άρθρο 11 προέβλεπε πλήρη αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών και συμψηφισμό των ζημιών από την συμμετοχή τους στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με μελλοντικά κέρδη και μάλιστα σε εύρος 30ετίας, όση και η μέγιστη διάρκεια των ομολόγων που κατείχαν μετά το PSI+.

\r\n

\r\n

Με τη διευκόλυνση εκείνη οι ζημιές των ελληνικών τραπεζών από το PSI+ μειώνονταν κατά περίπου 4-4,5 δισ. ευρώ, που μειώνουν αντίστοιχα και τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts