Η συμπλήρωση του Ε9 και οι «παγίδες» του

\r\n\r\nΗ προθεσμία για την υποβολή του Ε9 εξέπνευσε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της παραμένει ανοιχτή προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να συμπληρώσουν στοιχεία ηλεκτρονικό στο έντυπο μέσω του gsis.gr.\r\nΥπολογίστε το οικονομικό όφελος που έχετε από την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος!\r\n\r\nΠαράλληλα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να διορθώσουν τυχόν περασμένες δηλώσεις Ε9. Τα ειδοποιητήρια για να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το χαράτσι θα έρθουν το καλοκαίρι.\r\n\r\nΟι παγίδες που κρύβει η δήλωση του Ε9\r\n\r\nΟι ιδιοκτήτες ακινήτων πάντως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τη διάρκεια συμπλήρωσης της δήλωσης του Ε9. Συγκεκριμένα:\r\n

    \r\n

  • Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υποχρέου, είναι απαραίτητος ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.
  • \r\n

  • Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομητέων ακινήτων αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.
  • \r\n

  • Αν έχει γίνει η οποιαδήποτε μεταβολή σε ακίνητο εντός του έτους 2012, θα πρέπει να αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.
  • \r\n

\r\nΥπενθυμίζεται πως οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.\r\n\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts