Αίτημα υπαγωγής της «Sprider Stores» στο άρθρο 99

Η μητρική εταιρία Xατζηϊωάννου και η θυγατρική της Sprider Stores προστέθηκαν στην λίστα των εισηγμένων που έχουν υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 και ανέρχονται πλέον σε 26 από το 2005 μέχρι και σήμερα.

\r\n

Ο όμιλος Χατζηϊωάννου υπέβαλλε το αίτημα την περασμένη Τρίτη ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η δικάσιμος για τη μητρική και θυγατρική ορίσθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013.

\r\nΗ διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατόπιν των ανακοινώσεων των δύο εταιρειών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Χατζηιωάννου και την μεταφορά της στην κατηγορία της επιτήρησης από την Κύρια αγορά που δραστηριοποιείται μέχρι και χθες. Όπως αναφέρουν στις αντίστοιχες ανακοινώσεις τους προς το ΧΑ οι δύο εισηγμένες, «η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και την προστασία τους έναντι των πιστωτών τους».\r\n\r\nΠαράλληλα, επισημαίνεται πως η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, οι εταιρίες του ομίλου θα πετύχουν την αναδιάρθρωση των οφειλών τους και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο εννεάμηνο του 2012 σε 68.284 ευρώ έναντι 105.438 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καταγράφοντας μείωση κατά 35,2%. Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση η πορεία της θυγατρικής του Ομίλου Sprider Stores έχει επηρεάσει κατά κύριο λόγο τόσο την δραστηριότητα όσο και τα αποτελέσματα του Ομίλου Xατζηϊωάννου.\r\n\r\nΤο περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 42,8% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 44,3% το εννεάμηνο του 2012, ως αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι ο Όμιλος προωθεί συνεχώς ανταγωνιστικές προσφορές με στόχο της αύξηση των μεριδίων αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 21.307 ευρώ έναντι ζημιών 7.506 ευρώ. στο εννεάμηνο του 2011.\r\n\r\nΣτις 13 Φεβρουαρίου 2012 η έδρα της εταιρείας στην Ανθούσα Αττικής, δέχθηκε εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα κεντρικά της γραφεία και οι αποθήκες. Όπως σημείωνε ο όμιλος το ύψος των ζημιών ανήλθαν σε 12.944 ευρώ, ενώ το σύνολο των ενδεχόμενων αποζημιώσεων, όπως απεικονίζεται στα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια διαμορφώνεται σε 10.369 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts