Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο σύστημα για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Με το νέο σύστημα, θα υποβάλλουν έως τις 22 Ιουλίου και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Το νέο σύστημα για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Με το νέο σύστημα, θα υποβάλλουν έως τις 22 Ιουλίου και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.\r\n\r\nΜε την υποβολή της χρεωστικής δήλωσης οι υπόχρεοι θα πρέπει είτε να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό είτε να προκαταβάλλουν τουλάχιστον 10 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό να το εξοφλήσουν σε δυο δόσεις.\r\n\r\nΑγόρασε για το καλοκαίρι 1 βιβλίο μόνο με 6,70€ και πάρε άλλο ένα δώρο!\r\n\r\nΣύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη : \r\n

    \r\n
  1. Με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ εφόσον πρόκειται για χρεωστική δήλωση.
  2. \r\n

  3. Στην περίπτωση εμπρόθεσμης υποβολής το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό του ΦΠΑ, το οποίο απομένει μετά την καταβολή του ποσού των 10 ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου μεγαλύτερου ποσού, μπορεί να εξοφληθεί σε δύο δόσεις.\r\n\r\nΗ πρώτη δόση πρέπει να είναι ίση με το 50% του συνολικού οφειλόμενου χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ, αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβλήθηκε με την υποβολή της δήλωσης. Η δόση αυτή πρέπει να καταβληθεί έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της δήλωσης.\r\n\r\nΗ δεύτερη δόση ισούται με το 50% του χρεωστικού υπολοίπου προσαυξημένο κατά 2% και πρέπει να καταβληθεί έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβλήθηκε η δήλωση. Τα ποσά των δόσεων που δεν καταβάλλονται καθίστανται ληξιπρόθεσμα την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα κατά τον οποίο είναι πληρωτέα εκάστη δόση.
  4. \r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY