Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύπρος, Ιταλία, Ελλάδα: Όχι, αυτή η κρίση είναι ακόμη χειρότερη

\r\n\r\nΚρίση στην Κύπρο; Πολιτική αναταραχή στην Ιταλία; Σε βαθειά ύφεση ακόμη η Ελλάδα;

Κύπρος, Ιταλία, Ελλάδα: Όχι, αυτή η κρίση είναι ακόμη χειρότερη
\r\n\r\nΚρίση στην Κύπρο; Πολιτική αναταραχή στην Ιταλία; Σε βαθειά ύφεση ακόμη η Ελλάδα;\r\n\r\nΚι όμως, υπάρχει μια ευρωπαϊκή κρίση, που είναι μακράν χειρότερη.\r\n\r\nΚαι αυτή ακούει στο όνομα “πτώση της βιομηχανικής παραγωγής” στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη.\r\n\r\nΉτοι, οι ατμομηχανές της οικονομίας επιβραδύνονται σε επικίνδυνα σημεία.\r\n\r\nΟ ευρωπαϊκός δείκτης PMI για το Μάρτιο προκάλεσε στους οικονομολόγους σοκ και δέος.\r\n\r\nΔεν είναι μόνον η κρίση που έφερε την Κύπρο στα όρια της κατάρρευσης, ο άνευ προηγουμένου στην Ευρωζώνη έλεγχος κεφαλαίων, ούτε η ωρολογιακή βόμβα, που ακούει στο όνομα “Ιταλία”, η οποία σχεδόν ένα μήνα μετά δεν έχει ακόμη κυβέρνηση. Ούτε πλέον η ύφεση στην Ελλάδα.\r\n\r\nΟ δείκτης PMI έχει σαν “σκληρό όριο” το 50 : αν ο δείκτης πέσει κάτω από το 50, σημαίνει ύφεση. Και, για όλες τις χώρες, ο δείκτης ήταν κάτω από 50 το Μάρτιο.\r\n\r\nO PMI στην Ευρωζώνη τα τελευταία 15 χρόνια\r\n\r\n\r\n\r\nΤα νούμερα είναι καταστροφικά, σύμφωνα με το Business Insider.\r\n

Η Ευρωζώνη και η Ευρώπη φαίνεται να έχει μπει σε μια καθοδική πορεία χωρίς τέλος. Τραγικό για τις τράπεζες, τραγικό για τα οικονομικά των κρατών. Τραγικό για την πολιτική.

\r\n

H πορεία του PMI se 8 χώρες της Ευρωζώνης

\r\n

\r\n

“Αν η ανάπτυξη τα γιατρεύει όλα, τότε η ύφεση τα παρασέρνει όλα. Και, δυστυχώς, κανείς δεν έχει κάποια ιδέα πώς να πολεμήσει το πρόβλημα. Η ΕΚΤ δεν κάνει και πολλά. Και οι απαιτήσεις τις ελίτ εξακολουθούν να είναι: λιτότητα”, γράφει η ιστοσελίδα.

\r\n\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY