Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμοιβαίες υποχωρήσεις στην σύσκεψη με την Τρόικα

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις έληξε η σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Τρόικας με την παρουσία και των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστος Σταικούρα.

Αμοιβαίες υποχωρήσεις στην σύσκεψη με την Τρόικα
Με αμοιβαίες υποχωρήσεις έληξε η σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Τρόικας με την παρουσία και των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστος Σταικούρα.

\r\n

\r\n

Οι διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα θα συνεχιστούν καθώς ο πρωθυπουργός έθεσε τις κόκκινες γραμμές ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα καθώς δεν το αντέχει ούτε η οικονομία αλλά ούτε και η κοινωνία. Μετά την ακύρωση της χθεσινής συνάντησης της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών λόγω της μεγάλης απόστασης που είχε καταγραφεί οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν πιο διαλλακτικοί έχοντας εν τω μεταξύ πάρει οδηγίες από τους πολιτικούς τους προισταμένους οι οποίοι δεν θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης.

\r\n

\r\n

“Υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα” ήταν η μόνη δήλωση που έκανε ο κ. Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ανακοινώθηκε ότι το απόγευμα θα έχει και νέα συνάντηση με τους τροικανούς.

\r\n

\r\n

Το ένα βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού για τις μετακινήσεις στο δημόσιο που προκάλεσε μίνι κυβερνητική κρίση την ΠΑρασκευή το βράδυ μετά τις ανταλλαγές διαρροών από τους κ.κ. Αντώνη Μανιτάκη και Γιάννη Στουρνάρα Γι αυτό και αμέσως μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την συζήτηση και για τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία επιμένει στην άμεση απομάκρυσνη των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δέχεται να προχωρήσει στις απολύσεις των επίορκων και των “κοπανατζήδων” μέχρι τον Ιούνιο και να όσοι απομακρυνθούν να αντικατασταθούν με ισάριθμους που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Ενώ η πολιτική συμφωνία έχει γίνει το πρόβλημα είναι ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα λόγω των αργών ρυθμών του δημοσίου.

\r\n

\r\n

Στην συνάντηση συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της συγχώνευσης των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank και της ανακεφαλαιοποίησής τους με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς αλλαγές το σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη παρά την μικρή καθυστέρηση στην συγκέντρωση των ποσών που απαιτείται από τους ιδιώτες μετόχους.\r\n\r\nΗ κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη στο συγκεκριμένο θέμα και απορρίπτει και την ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών αλλά και στην αλλαγή του τρόπου διορισμού της διοίκησης του νέου ομίλου που θα προκύψει.

\r\n

\r\n

Προσέγγιση πάντως με τους δανειστές υπήρξε και στα άλλα ανοικτά θέματα της ρύθμισης των δόσεων για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες αλλά και στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2,7 δις για το 2013-14. Σε κάθε περίπτωση απορρίφθηκε η λήψη νέων μέτρων επί του παρόντος που άλλωστε δεν θα περνούσαν από την Βουλή.\r\n\r\nΤο ερώτημα είναι αν το θέμα θα επανέλθει στον επόμενο έλεγχο του Ιουνίου ή αν θα μεταφερθεί στο τέλος του χρόνου όταν θα υπάρχει η συνολική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Πάντως το ότι η μαύρη τρύπα είναι κατανεμημένη σε πολλούς επιμέρους τομείς δίνει την δυνατότητα να καλυφθεί χωρίς τα μέτρα να περάσουν από την βουλή αν βεβαίως η πορεία της οικονομίας το επιτρέψει.

\r\n

\r\n

Η επόμενη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY