Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Το VICE SPECIALS παρουσιάζει «ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ» (trailer)

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 01:15, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Υγεία σε Κρίση».

Το VICE SPECIALS παρουσιάζει «ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ» (trailer)

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 01:15, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Υγεία σε Κρίση».

Επτά χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, το σύστημα υγείας έχει κλονιστεί σοβαρά. Αποτέλεσμα είναι η κακή ή η ανύπαρκτη πρόσβαση ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες. Εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αντιμετωπίζουν τόσο ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, όσο και άνθρωποι με κοινά νοσήματα.

Το VICE συνάντησε ασθενείς που, ενώ δικαιούνταν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, έδωσαν και δίνουν αγώνα για να καταφέρουν να πάρουν τα φάρμακά τους. Ένας από αυτούς ο Μιχάλης στην Κέρκυρα έχει ηπατίτιδα C, δεν λαμβάνει θεραπεία τα τελευταία 10 χρόνια και έχει κινηθεί νομικά για να αποκτήσει πρόσβαση στα φάρμακα που θα τον θεραπεύσουν. Ο καρδιοπαθής Γιώργος αναγκάζεται να καταφεύγει σε κοινωνικές δομές που πάνε να υποκαταστήσουν την κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο Τάσος, οροθετικός, δεν βρίσκει έγκαιρα τα σκευάσματα για την θεραπεία του.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από τις υποθέσεις των ασθενών οδήγησαν το VICE να αναζητήσει απαντήσεις στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Έρευνα – Παρουσίαση: Κατερίνα Βασιλείου
Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
Βοηθός Παραγωγής: Νιόβη Αναζίκου
Κάμερα: Γιώργος Κωμάκης, Laurent Laughlin
Β’ Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Ήχος: Δημήτρης Σταμάτης
Μοντάζ: Στεφανία Γιαννίκου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials στο επίσημο minisite της εκπομπής: http://www.antenna.gr/minisites/vice/vicespecials

Δείτε το τρέιλερ

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY