Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Οριστικό: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το Mega

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις κλείδωσε» η συμφωνία

Οριστικό: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το Mega

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις κλείδωσε» η συμφωνία

Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε ποσοστό 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η «Πήγασος Εκδοτική», συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Από το ποσοστό του 32,73%, μόνο το 20% είναι το «καθαρό», ενώ το υπόλοιπο 12,73% είναι δεσμευμένο από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Η ανακοίνωση της Πήγασος

«Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Η διαδικασία μετάβασης των μετοχών, αν και έχει «κλειδώσει» η συμφωνία, θεωρείται πως θα είναι χρονοβόρα και θα υπάρξει αρκετό διάστημα μέχρι τις οριστικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY