Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Checkpoint Alpha: Εγκληματικότητα στην Αθήνα (trailer)

Τον χάρτη των περιοχών τής εγκληματικότητας και των συμμοριών, στην Αθήνα αλλά και στην Αττική γενικότερα, ξεδιπλώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 01:30, η εκπομπή «Checkpoint Alpha», με τη Γιάννα Παπαδάκου.

Checkpoint Alpha: Εγκληματικότητα στην Αθήνα (trailer)

Τον χάρτη των περιοχών τής εγκληματικότητας και των συμμοριών, στην Αθήνα αλλά και στην Αττική γενικότερα, ξεδιπλώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 01:30, η εκπομπή «Checkpoint Alpha», με τη Γιάννα Παπαδάκου.

Ο θάνατος ενός εντεκάχρονου αγοριού στο Μενίδι, πριν δύο βδομάδες, ήταν η σπίθα που πυροδότησε το πρόβλημα τής ανασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Αττικής, με τα γνωστά επεισόδια και ξεδίπλωσε το κουβάρι τής υποβαθμισμένης ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών αλλά και του θανάσιμου κινδύνου που διατρέχουν από τις ένοπλες συμμορίες, τα κυκλώματα και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Η αγανάκτηση, ο φόβος αλλά και οι καταγγελίες για επίορκους αστυνομικούς κυριαρχούν στις δηλώσεις των κατοίκων κάθε περιοχής που έχει καταστεί «άβατο» ακόμη και για την αστυνομία.

Στο στούντιο της εκπομπής, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, περιγράφει τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και δίνει το στίγμα τής πολιτικής που θα ακολουθήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη Γιάννα Παπαδάκου αναπτύσσει τις πρωτοβουλίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας του κέντρου και των γύρω περιοχών της πόλης.

Η Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ, Κατερίνα Γιάντσιου, εξηγεί το αποτέλεσμα της χαρτογράφησης των περιοχών που ζουν ΡΟΜΑ και ποιοι οικισμοί αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατηγορεί την κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα και τις καταγγελίες για επίορκους αστυνομικούς αναπτύσσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Στην εκπομπή μιλάει, επίσης, ο δικηγόρος και συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας για τους ΡΟΜΑ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης. Καταγόμενος από την κοινότητα των ΡΟΜΑ, αναλύει γιατί η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι απόρροια του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν οι συμπολίτες του, ενώ υποστηρίζει ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν μπορεί να προέρχεται από τους ίδιους τους ΡΟΜΑ αλλά από κάποιους, οι οποίοι τους εκμεταλλεύονται.

Ο Γιώργος Σταματάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, απαντά στο «Checkpoint Alpha» γιατί η αστυνομία έχει αφήσει στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών και των αρχιερέων του οργανωμένου εγκλήματος τους κατοίκους και αναφέρει ότι οι αστυνομικοί είναι ανήμποροι στο να διεισδύσουν στα γκέτο των ΡΟΜΑ.

Η κοινωνική ψυχολόγος Θάλεια Δραγώνα, η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις μειονοτικές ομάδες, σχολιάζοντας το φαινόμενο της υψηλής παραβατικότητας των ΡΟΜΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «και εμείς είμαστε παραβάτες απέναντι τους ». Επίσης, εκθέτει τις παραλείψεις και τις αδικίες της Πολιτείας προς τους ΡΟΜΑ, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Αντιδημάρχου Αχαρνών, Στέλιου Τοπαλίδη, για τη διακίνηση των ναρκωτικών στα σχολεία και το καθεστώς τρομοκρατίας που υφίστανται οι γονείς από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Όπως αναφέρει «20 οικογένειες εγκληματιών κάνουν κουμάντο στο Μενίδι και δεν τους συλλαμβάνει κανείς. Η αστυνομία γνωρίζει και δεν κάνει τίποτα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΡΟΜΑ, Ευθύμης Δημητρίου, δίνει τη δική του οπτική γωνία στο πρόβλημα της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική. Αφήνει αιχμές κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία, όπως λέει, «έχει δημιουργήσει παράδεισο και κόλαση» ενώ κάνει λόγο για υποστελέχωση της αστυνομίας, την οποία ενημερώνουν οι κάτοικοι, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα από τις καταγγελίες.

Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, η οποία με τα αποκαλυπτικά της ρεπορτάζ προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες για επίορκους αστυνομικούς στο Μενίδι.

Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και ρεπορτάζ στο «Checkpoint Alpha», με τη Γιάννα Παπαδάκου, το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 01:30

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY