Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το «γκέτο» της Αθήνας

Είναι γνωστό ότι «μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις». Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μπορούν να υπάρξουν εκατομμύρια λέξεις.

\r\nΤα «κλικ» έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και ορισμένα από αυτά τα είδαν χιλιάδες μάτια, αφού δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Vice, προκαλώντας αίσθηση παγκοσμίως.\r\n\r\nΟ άνθρωπος που «συνέλαβε» αυτές τις εικόνες στη φωτογραφική του μηχανή είναι ο Enri Canaj, μετανάστης στη χώρα μας από την Αλβανία, που έζησε για πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ομονοίας, που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως «γκέτο», αφού η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μετανάστες.\r\n\r\nΟι εικόνες που δημοσίευσε στο Vice ο Enri έκαναν αίσθηση σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας σκληρές εικόνες από τη ζωή των κατοίκων του «γκέτου».\r\nΠληρωθείτε συμμετέχοντας σε έρευνες! Η γνώμη σας μετράει. Συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε σήμερα χρήματα online!\r\n

\r\n

Ο Enri όμως, ήταν από τους τυχερούς. Με «όπλο» τη φωτογραφική του μηχανή κατάφερε να ξεφύγει από το «γκέτο». Η αγάπη του για τη φωτογραφία έγινε το «διαβατήριο» και έφυγε από εκεί, αλλά οι εικόνες τον «κυνηγούσαν» πάντα.

\r\nΠριν από λίγες ημέρες ο Enri γύρισε στο «γκέτο» με τη Σοφία Παπαϊωάννου που πραγματοποιώντας έρευνα για την εκπομπή της «360ο», βρέθηκε στο «γκέτο» με ξεναγό τον φωτογράφο.\r\n\r\n

Η δημοσιογράφος λοιπόν με «ξεναγό» τον Enri κινείται στο «γκέτο», γνωρίζει κάποιους από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, καταγράφοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες με την κάμερα της εκπομπής της που θα προβληθεί αυτή την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, ο Enri συνεχίζει να φωτογραφίζει για την εκπομπή του ALPHA στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων του «γκέτου».

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ναι…! Σίγουρα «μία φωτογραφία ίσον με χίλιες λέξεις». Αλλά και μία έρευνα, όταν γίνεται «360ο» γύρω από το θέμα, τότε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν μία άλλη «αλήθεια», που όσο σκληρή κι αν είναι, είναι απλά η αλήθεια! Χωρίς εισαγωγικά…!

\r\nΠηγή: newsit

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts