Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Τελικά έχουμε ανάγκη να πιούμε γάλα; ΟΧΙ!

Εάν ερωτηθείς τι περιέχει ένα ποτήρι γάλα, το πιο πιθανό είναι να απαντήσεις ασβέστιο, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία.

Τελικά έχουμε ανάγκη να πιούμε γάλα; ΟΧΙ!

Εάν ερωτηθείς τι περιέχει ένα ποτήρι γάλα, το πιο πιθανό είναι να απαντήσεις ασβέστιο, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία. \r\n\r\nΉξερες ότι το λευκό ποτήρι που απολαμβάνεις στο πρωινό σου, στον καφέ σου ή στην μαγειρική είναι ένα κοκτέιλ από αυξητικές ορμόνες, αντιβιοτικά και αναλγητικά, χοληστερόλη και λιπαρά;\r\n\r\nΠολλοί πιστεύουν ότι το γάλα είναι απαραίτητο για την διατροφή του ανθρώπου. Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι το μητρικό γάλα για το μωρό είναι το ότι πιο αγαθό και πολύτιμο υπάρχει καθώς του παρέχει θρεπτικά συστατικά και αντισώματα απαραίτητα για την επιβίωση και ανάπτυξη του.\r\n\r\nΟ άνθρωπος όμως είναι το μοναδικό θηλαστικό το οποίο συνεχίζει να καταναλώνει γάλα και στην ενήλικη ζωή του.\r\n\r\nn\r\n\r\n1. Δεν είμαστε σχεδιασμένοι για να καταναλώνουμε γάλα άλλων θηλαστικών. Υπολογίζεται ότι το 70% του πληθυσμού έχει δυσανεξία στην πρωτεΐνη του γάλατος, την λακτόζη.\r\n\r\n2. Έχει πλέον καταρριφθεί ο μύθος του ότι το γάλα είναι καλή πηγή ασβεστίου. Οι επιδημιολόγοι έχουν κατά καιρούς αναφέρει τα αυξημένα ποσοστά οστεοπόρωσης σε πληθυσμούς που χαρακτηρίζονται από μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων όπως οι Η.Π.Α και η Φινλανδία. Μπορεί δηλαδή το γάλα να περιέχει ασβέστιο, έχει όμως και άλλους παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν την απορρόφηση του από τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι φυτικές πηγές ασβεστίου όπως αποξηραμένα φρούτα, σπανάκι, φασόλια, αμύγδαλα, ακόμα και κάποια είδη ψαριού έχουν πολύ περισσότερα οφέλη στον οργανισμό.\r\n\r\n3. Το γάλα έχει συσχετιστεί με πιθανότητα καρκινογένεσης. Ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο ομάδες ποντικιών ως πειραματόζωα. Η μία ομάδα είχε στην τροφή της 20% κασεΐνη, την κύρια δηλαδή πρωτεΐνη του γάλατος και η άλλη είχε 5% κασεΐνη. Η πρώτη ομάδα εμφάνιζε αυξημένη θνητότητα λόγω ηπατικού καρκίνου.\r\n\r\n4. Αποτελεί μορφή βασανισμού των ζώων. Κανένα ζώο δεν είναι σχεδιασμένο να παράγει γάλα όλη του τη ζωή. Οι αγελάδες φυσιολογικά παράγουν γάλα για τα μικρά τους την περίοδο που θα τα γεννήσουν. Στις γαλακτοβιομηχανίες τα ζωντανά παροχετεύονται με ορμόνες όπως η BGH, για να αυξήσουν την παραγωγή γάλατος. Η αγελάδα φυσιολογικά ζει 25 χρόνια αλλά λόγω των χημικών και της μεταχείρισης της στην βιομηχανία θα ζήσει 5 χρόνια και στη συνέχεια το κρέας της θα πουληθεί για τροφή κατοικίδιων ή χαμηλής ποιότητας junk food.\r\n\r\nΥπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ τα οποία παρουσιάζουν την αλήθεια πίσω από τις βιομηχανίες παραγωγής γάλατος και θεωρώ ότι όποιος καταναλώνει γάλα θα πρέπει να ξέρει πως παράγεται και τι κάνουν οι εταιρίες που ενισχύει με την αγορά αυτή.\r\n\r\nΔιότι το να παρουσιάζουν μια χαμογελαστή οικογένεια το πρωί και ένα υγειές αγελαδάκι δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα καθώς ο τρόπος παραγωγής γάλατος πλέον δεν είναι όπως τον έχουμε στο μυαλό μας με την γιαγιούλα που αρμέγει υπομονετικά σε έναν αγρό.\r\n\r\nΣήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο ζωικό γάλα όπως το γάλα αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας και άλλα, οι οποίες απορροφώνται καλύτερα από τον άνθρωπο και είναι φιλικές προς το περιβάλλον.\r\n\r\nΠηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY