Η διάρκεια ζωής των τροφίμων στο ψυγείο

Είναι ένα μόνιμο άγχος για τις νοικοκυρές το πόσο ασφαλές είναι τελικά να αφήνουμε για μέρες το φαγητό στο ψυγείο. Το πρόβλημα έρχονται να λύσουν οι επιστήμονες απαντώντας επαγγελματικά.\r\n\r\nΣε άρθρο που δημοσιεύει η Huffington Post, η ομάδα της FoodSafety παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή είδη τροφίμων και τη διάρκεια ζωής που αυτά έχουν εντός ψυγείου και καταψύκτη.\r\n\r\nΣαλάτες με μαγιονεζα: Σαλάτα κοτόπουλο, αυγοσαλάτα, σαλάτα τόνου ή Μακαρόνια Σαλάτα\r\nΣτο ψυγείο: 3 έως 5 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: Δεν παγώνει καλά.\r\n\r\nΛουκάνικα Hot Dogs (ανοιγμένη συσκευασία)\r\nΣτο ψυγείο: 1 εβδομάδα\r\nΣτην κατάψυξη: 1 με 2 μήνες\r\n\r\nΛουκάνικα Hot Dogs (σφραγισμένη συσκευασία)\r\nΣτο ψυγείο: 2 εβδομάδες\r\nΣτην κατάψυξη: 1-2 μήνες\r\n\r\nΓεύμα με βάση το κρέας (ανοιγμένη συσκευασία)\r\nΣτο ψυγείο: 3-5 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 1-2 μήνες\r\n\r\nΓεύμα με βάση το κρέας(σφραγισμένη συσκευασία)\r\nΣτο ψυγείο: 2 εβδομάδες\r\nΣτην κατάψυξη: 1-2 μήνες\r\n\r\nΜπέικον\r\nΣτο ψυγείο: 7 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 1 μήνα\r\n\r\nΛουκάνικο (ωμό) από κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, βοδινό\r\nΣτο ψυγείο: 1-2 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 1-2 μήνες\r\n\r\nΦρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινές μπριζόλες ωμά\r\nΣτο ψυγείο: 3-5 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 6-12 μήνες\r\n\r\nΦρέσκο βόειο κρέας, μοσχάρι, αρνί και χοιρινό ψητά\r\nΣτο ψυγείο: 3-5 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 4-12 μήνες\r\n\r\nΝωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα ολόκληρα\r\nΣτο ψυγείο: 1-2 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 1 έτος\r\n\r\nΝωπά πουλερικά: κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε κομμάτια\r\nΣτο ψυγείο: 1-2 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 9 μήνες\r\n\r\nΣούπες και βραστά φαγητά με λαχανικά και κρέας\r\nΣτο ψυγείο: 3-4 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: 2-3 μήνες\r\n\r\nΠίτσα\r\nΣτο ψυγείο: 3-4 ημέρες\r\n\r\nΣτην κατάψυξη: 1-2 μήνες\r\n\r\nΑυγά\r\nΣτο ψυγείο: 3-5 εβδομάδες\r\nΣτην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε\r\n\r\nΣκληρά βρασμένα αυγά\r\nΣτο ψυγείο: 1 εβδομάδα\r\nΣτην κατάψυξη: Μην το καταψύχετε.\r\n\r\nΚις Λορέν\r\nΣτο ψυγείο: 3-4 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες.\r\n\r\nΠίτα με κολοκύθα και πεκάν\r\nΣτο ψυγείο: 3-4 ημέρες\r\nΣτην κατάψυξη: Μετά το ψήσιμο, 1-2 μήνες.\r\n\r\niefimerida.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts