Οι 3 τροφές που καταστρέφουν την καρδιά

Η καρδιοπάθεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παραγόντων που συμβάλλουν στον πρόωρο θάνατο ανεξάρτητα από κάθε ηλικία.\r\n\r\n \r\n\r\nΗ σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε την καρδιά σας και να αποφύγετε δυσάρεστες επιπλοκές στο μέλλον.\r\n\r\n \r\n\r\nΔείτε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναμπούν στην κουζίνα σας.\r\n\r\n \r\n\r\n1. Επεξεργασμένη ζάχαρη\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n\r\nΗ ζάχαρη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια, συμβάλλοντας στην παχυσαρκία. Έτσι, μια διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει στην καρδιοπάθεια. Τα άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη συνήθως αποφεύγουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Αυτές οι θρεπτικές τροφές προστατεύουν την καρδιά μας κι έτσι προλαμβάνουν επικίνδυνες παθήσεις.\r\n\r\n \r\n\r\n2. Κορεσμένα λίπη\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n\r\nΤα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα κι έτσι οδηγούν μακροπρόθεσμα στην αθηροσκλήρωση. Αυτό το επικίνδυνο είδος λιπαρών που φράζει τις αρτηρίες βρίσκεται σε τροφές όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.\r\n\r\n \r\n\r\n3. Αλάτι\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n\r\nΗ υπέρταση είναι ένα από τα βασικά αίτια της καρδιοπάθειας. Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο σώμα κι έτσι οι πιθανότητες να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση είναι περισσότερες.\r\n

\r\nΠηγή: onmed.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts