Τα ψάρια καταπολεμούν τον καρκίνο του μαστού

«Ασπίδα» προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού αποτελούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τα «παχιά» ψάρια, όπως σαρδέλα, σκουμπρί, τόνος και αντζούγιες.

\r\n

\r\n\r\nΌπως αναφέρει η «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), επιστήμονες από την Κίνα ανέλυσαν τα στοιχεία από αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότερες από 800.000 γυναίκες, οι 20.000 εκ των οποίων έπασχαν από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.\r\n\r\nΤώρα άμεσα διαθέσιμο το πολυαναμενόμενο βιβλίο του DanBrownInferno” στο Public.gr!\r\n\r\nΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οι γυναίκες που κατανάλωναν εβδομαδιαίως δύο μερίδες είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.\r\n\r\nΟι ερευνητές εστίασαν στις διατροφικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και στα επίπεδά τους στο αίμα των γυναικών.\r\n\r\nΈτσι διαπίστωσαν πως ανά 0,1% των ημερήσιων θερμίδων που προερχόταν από ψάρια, μειωνόταν κατά 5% ο κίνδυνος καρκίνος του μαστού – με την μέγιστη μείωση να φτάνει το 14% μεταξύ των γυναικών που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια και εκείνων που έτρωγαν δύο μερίδες την εβδομάδα.\r\n\r\nΟι γυναίκες από την Ασία παρουσίασαν το μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καθώς σε αυτή την ήπειρο η κατανάλωση ψαριού είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι στη Δύση.\r\n\r\n

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts