«Πρωτιά» για την Ελλάδα στην κρεατοφαγία!

Η αυξημένη κατανάλωση κρέατος συνεπάγεται κατανάλωση περισσότερων κορεσμένων λιπαρών και αλατιού τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στο καρδιοαγγειακό σύστημα καθώς και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο. \r\n\r\nΣύμφωνα με τους ειδικούς, εκατομμύρια ζωές θα σώζονταν παγκοσμίως αν ο καθένας μας μείωνε την κατανάλωση κρέατος.\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n Normal\r\n 0\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n false\r\n false\r\n false\r\n \r\n EL\r\n X-NONE\r\n X-NONE\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n /* Style Definitions */\r\n table.MsoNormalTable\r\n {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;\r\n mso-tstyle-rowband-size:0;\r\n mso-tstyle-colband-size:0;\r\n mso-style-noshow:yes;\r\n mso-style-priority:99;\r\n mso-style-qformat:yes;\r\n mso-style-parent:””;\r\n mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;\r\n mso-para-margin-top:0cm;\r\n mso-para-margin-right:0cm;\r\n mso-para-margin-bottom:10.0pt;\r\n mso-para-margin-left:0cm;\r\n line-height:115%;\r\n mso-pagination:widow-orphan;\r\n font-size:11.0pt;\r\n font-family:”Calibri”,”sans-serif”;\r\n mso-ascii-font-family:Calibri;\r\n mso-ascii-theme-font:minor-latin;\r\n mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;\r\n mso-fareast-theme-font:minor-fareast;\r\n mso-hansi-font-family:Calibri;\r\n mso-hansi-theme-font:minor-latin;}\r\n\r\nΠληρωθείτε συμμετέχοντας σε έρευνες! Η γνώμη σας μετράει. Συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε σήμερα χρήματα online!\r\n\r\nΈκθεση από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Φίλοι της Γης έδειξε ότι μόνο στη Βρετανία θα σώζονταν από θάνατο 45.000 άτομα ετησίως αν ο πληθυσμός δεν κατανάλωνε πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα κρέας. Οι Έλληνες όμως δεν φαίνεται να ανησυχούν παρόλο που είμαστε η πρώτη χώρα στην ημερήσια κατανάλωση κρέατος.\r\n\r\nΣήμερα η κατανάλωση μπριζόλας, κοτόπουλου, λουκάνικων κ.λ.π. αγγίζει τα 100 με 150 γραμμάρια τη μέρα. Την ίδια στιγμή σε χώρες πιο κρύες όπως η Νορβηγία και η Γερμανία που χρειάζονται μεγαλύτερη κατανάλωση πρωτεΐνης, η ημερήσια κατανάλωση κρέατος είναι περίπου η μισή. Επιπτώσεις φαίνεται να έχει η αυξημένη κρεατοφαγία και στον πλανήτη, αφού ολόκληρα δάση αποψιλώνονται στον «βωμό» της εκτροφής ζώων.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts