Ποιες είναι οι πιο συνήθεις αιτίες τροφικών δηλητηριάσεων

 Οι τροφικές δηλητηριάσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν τοξίνες, οι οποίες παράγονται από μικροοργανισμούς που υπήρχαν ή αναπτύχθηκαν στο τρόφιμο.\r\n\r\nΟι τροφικές επιμολύνσεις προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι κατά την είσοδό τους στον εντερικό αυλό πολλαπλασιάζονται παράγοντας τοξίνες.\r\n\r\nΚαι στις δύο περιπτώσεις ο κακός χειρισμός των τροφίμων είναι υπεύθυνος για τις ασθένειες τροφογενούς αιτιολογίας.\r\n\r\nΑγόρασε για το καλοκαίρι 1 βιβλίο μόνο με 6,70€ και πάρε άλλο ένα δώρο!\r\n\r\nΣυγκεκριμένα, οι συνηθέστεροι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση τροφικών δηλητηριάσεων ή επιμολύνσεων είναι:\r\n\r\n• Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των τροφίμων.\r\n\r\n• Η ανεπαρκής θερμική επεξεργασία των ήδη μαγειρεμένων και αποθηκευμένων τροφίμων.\r\n\r\n• Οι ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης των τροφίμων.\r\n\r\n• Ο ακατάλληλος χειρισμός των τροφίμων.\r\n\r\n• Η χρήση ίδιων σκευών για την παρασκευή διαφορετικών τροφίμων.\r\n\r\n• Η χρήση ίδιων σκευών για το χειρισμό των ωμών και των παρασκευασμένων τροφίμων.\r\n\r\nΘα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα τρόφιμα, από τη στιγμή της αποθήκευσης μέχρι και τη στιγμή της κατανάλωσης, με σκοπό να αποφευχθούν πιθανές αρνητικές επιδράσεις στην υγείας μας.\r\n\r\nΠηγή: neadiatrofis.gr\r\n\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts