Καραμέλες για την… τερηδόνα

Επιστήμονες στη Γερμανία δημιούργησαν καραμέλες που αποτρέπουν την εμφάνιση τερηδόνας καθώς περιέχουν αντί για ζάχαρη προβιοτικά.\r\n\r\nΣύμφωνα με τους ερευνητές από την εταιρεία Organobalance GmbH στο Βερολίνο, οι καραμέλες περιέχουν έναν τύπο προβιοτικών, που καταπολεμά τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα και φθείρουν την επιφάνεια των δοντιών.\r\n\r\nΤα προβιοτικά που περιέχονται στις καραμέλες, είναι φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια και συγκεκριμένα ανήκουν στην κατηγορία lactobacillus paracasei, που μπλοκάρει τα βλαβερά στελέχη του στρεπτόκοκκου. Ο τύπος αυτός ανήκει στην οικογένεια των λακτοβάκιλλων και περιέχεται επίσης σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι, που έχουν ενισχυθεί με προβιοτικά με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του εντέρου.\r\n\r\nΤα προβιοτικά ελευθερώνονται στο σάλιο όταν οι καραμέλες αρχίζουν να λιώνουν στο στόμα και συνδέονται στα βλαβερά βακτήρια, εμποδίζοντάς τα να κολλήσουν στην επιφάνεια των δοντιών. Τα βακτήρια παρασέρνονται από το σάλιο και αποβάλλονται από τον οργανισμό.\r\n\r\nΗ σημασία της στοματικής υγείας είναι πολύ μεγάλη συνδέεται με σοβαρά προβλήματα, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το Αλτσχάιμερ, ακόμη και ο καρκίνος στο πάγκρεας.\r\n\r\nΠηγή: paraskhnio

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts