Έρευνα: Κάνει καλό το κρέας με πατάτες ή ρύζι;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που από κάπου έχουν ακούσει ότι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις κάποιος στη διατροφή του, ιδιαιτέρως αν προσπαθεί να χάσει κιλά, είναι να συνδυάσει κάποια πρωτεΐνη, όπως κρέας ή κοτόπουλο, με άμυλο, όπως ρύζι, πατάτες, μακαρόνια κ.α. Η άποψη αυτή ξεκίνησε φυσικά από την κοιτίδα της μόδας και της παραπληροφόρησης σε σχέση με τη δίαιτα, που δεν άλλη από τις ΗΠΑ. Η απάντηση στο αν αυτή η θεωρεία είναι σωστή ή λάθος δίνεται από την ίδια τη φύση. Δείτε για παράδειγμα τα όσπρια, που θεωρούνται από τις πιο υγιεινές τροφές. Περιέχουν και άμυλο αλλά και κάποια ποσότητα πρωτεΐνης. Μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας;\r\n\r\nΜάλλον όχι .Επιστημονικά κρίνοντας θα πούμε ότι η συγκεκριμένη άποψη δεν έχει καμία επιστημονική υπόσταση. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, το άμυλο που θα μπει στο πιάτο από κάποια από τις «απαγορευμένες» τροφές, θα εμποδίσει την πέψη των πρωτεϊνών του κρέατος και θα μπλοκάρει το μεταβολισμό.\r\n\r\nΩστόσο, είναι διαφορετικά τα σημεία που μεταβολίζεται κάθε θρεπτικό συστατικό στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα και από διαφορετικά ένζυμα. Επίσης, ακόμη και η σαλάτα που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει και μόνο να συνοδεύει το κρέας ή το κοτόπουλο ή το ψάρι περιέχει υδατάνθρακες.\r\n\r\nΈνα ιδανικό πιάτο θα πρέπει να περιλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης από τρόφιμα όπως κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, τυρί, γιαούρτι, όσπρια μαζί με υδατάνθρακες από λαχανικά και κάποια ποσότητα αμυλούχων (ρύζι, μακαρόνια, ψωμί …) και βασική λιπαρή ύλη το ελαιόλαδο.\r\n\r\nΠηγή: neadiatrofis.gr\r\n\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts