Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Ρομπότ αναλαμβάνει χρέη σχολικού φύλακα

Έναν νυχτοφύλακα με... ρόδες τελειοποίησε μία εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μηχάνημα «K5 Autonomous Data Mashine» το οποίο θα αναλάβει το ρόλο του... φρουρού με στόχο να εποπτεύει σχολεία και «περίεργες» γειτονιές.

Ρομπότ αναλαμβάνει χρέη σχολικού φύλακα

Έναν νυχτοφύλακα με… ρόδες τελειοποίησε μία εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μηχάνημα «K5 Autonomous Data Mashine» το οποίο θα αναλάβει το ρόλο του… φρουρού με στόχο να εποπτεύει σχολεία και «περίεργες» γειτονιές.

\r\nΌπως εξηγεί ο Γουίλιαμ Αντάνα, συνιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας «Κnightscope», «μετά το μακελειό στο Σάντι Χουκ, σκεφτήκαμε να δημιουργήσαμε έναν φύλακα. Εξάλλου, δεν θα έβαζε κανείς έξω από ένα σχολείο αστυνομικούς».\r\n\r\nΤο ρομπότ – φύλακας έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, βιντεοκάμερα, αισθητήρες με θερμικές κάμερες, λέιζερ, ραντάρ κι ένα μικρόφωνο.\r\n\r\nΈχεις αδιάθετα προϊόντα; Αντάλλαξε τα προϊόντα σου με ό,τι έχεις ανάγκη, στην πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών!\r\n\r\nΟι δημιουργοί του θέλουν να το εξοπλίσουν κατάλληλα έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τα πρόσωπα που είναι «ευπρόσδεκτα» σε έναν χώρο.\r\n\r\nΣε ανακοίνωσή της, η αμερικανική εταιρεία διευκρινίζει,  πάντως,  πως το ρομπότ – φύλακας δεν είναι… δολοφόνος.\r\n\r\n«Το Κ5 δεν έχει  άγριες διαθέσεις, καθώς στόχος του, πάνω απ΄όλα,  είναι η ασφάλεια», επισημαίνει ο Αντάνα.\r\n\r\nΣύμφωνα με τους New York Times,  στις ΗΠΑ, απασχολούνται ως ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι και οι μισθοί τους είναι χαμηλοί σε σχέση με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν εν ώρα εργασίας.\r\n\r\n«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι, ο κατώτατος μισθός στις ΗΠΑ είναι 7,25 δολάρια και 8 δολάρια στην Καλιφόρνια. Με βάση τα χρήματα που δαπανώνται για την ασφάλεια αλλά και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, σκεφθήκαμε πως ένα ρομπότ, θα ήταν η καλύτερη αλλά και η φθηνότερη λύση γι’ αυτή τη δουλειά», αναφέρει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY