Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Πώς η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τη ζωή μας (pics-pdf)

Η έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού είναι σαφής: η δεκαετία 2001 - 2010 ήταν τα 10 θερμότερα χρόνια που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης από το 1850 οπότε και άρχισαν να κρατούνται αρχεία θερμοκρασίας.

Πώς η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τη ζωή μας (pics-pdf)

Η έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού είναι σαφής: η δεκαετία 2001 – 2010 ήταν τα 10 θερμότερα χρόνια που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης από το 1850 οπότε και άρχισαν να κρατούνται αρχεία θερμοκρασίας.

\r\n

\r\n

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

\r\n

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ακούμε για την κλιματική αλλαγή. Τι είναι όμως τελικά; Μας αφορά ή μήπως είναι απλά κάτι που αφορά τους πάγους εκεί πέρα μακρυά στους πόλους;

\r\n

Διαβάστε μερικά πολύ απλά παραδείγματα του τι συνέπειες θα έχει για όλους εμάς η κλιματική αλλαγή.

\r\n\r\n

Καταιγίδες και τυφώνες και ανεμοστρόβιλοι

\r\n

Παρ’ ότι δεν έχει γίνει άμεση σύνδεση αιτίου και αιτιατού μεταξύ κλιματικής αλλαγής και καταιγίδων, η δεκαετία 2001 – 2010 ήταν η πιο “ενεργή” από άποψη τυφώνων από το 1855. Τυχαίο;

\r\n

Διαβάστε και αυτό: Ανεμοστρόβιλος: Τυχαίος Αρμαγεδδών ή η καθημερινότητα της κλιματικής αλλαγής;

\r\n\r\n

Ακραία καιρικά φαινόμενα

\r\n

Άλλο καιρός άλλο κλίμα. Ακραία καιρικά φαινόμενα πάντα υπήρχαν: ξηρασίες, πυρκαγιές, ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες. Όπως λέει ένας επιστήμονας του Οργανισμού “το κλίμα εκπαιδεύει το μποξέρ, ο καιρός ρίχνει τις μπουνιές”.

\r\n

\r\n

Άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας δεν σημαίνει ζέστη παντού, σημαίνει και πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

\r\n

Το λιώσιμο των πάγων όμως μας επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε: αύξηση θερμοκρασίας, γιατί ανακλώνται λιγότερο οι ακτίνες, αλλαγή στους ανέμους, αλλαγή στα θαλάσσια ρεύματα που ρυθμίζουν το κλίμα ολόκληρων ηπείρων.

\r\n\r\n

Η κρίση του καλαμποκιού

\r\n

Κανένας οικονομικός κλάδος δεν εξαρτάται περισσότερο από το κλίμα από τη γεωργία.

\r\n

Ιδιαίτερο πρόβλημα έχουν τα σιτηρά. Τρία εξ αυτών: σιτάρι, ρύζι και καλαμπόκι είναι το 30% της παγκόσμιας τροφής. Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα επηρεάσει τις καλλιέργειες αυτές με όλες τις… ευνόητες συνέπειες.

\r\n\r\n

Καφές… τέλος

\r\n

Ξεκινάτε κι εσείς τη μέρα σας με μια κούπα καφέ. Στο σύντομο μέλλον ίσως δεν μπορείτε. Μέχρι το 2080 το 100% (!) των μερών που καλλιεργείται καφές δεν θα έχουν πια τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες για να τον καλλιεργήσουν.

\r\n

\r\n

Τι θα πίνετε σοκολάτα; Μέχρι το 2050, το κακάο θα είναι τόσο σπάνιο που θα γίνει είδος πολυτελείας.

\r\n

Aν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς καφέ και σοκολάτα, διαβάστε εδώ!

\r\n\r\n

No bee, no honey!

\r\n

Από το 2006, 10.000.000 μελίσσια έχουν διαλυθεί. Η αλλαγή των εποχών (πχ η άνοιξη και η ανθοφορία έρχεται νωρίτερα) δεν συμβαδίζει με τη χειμερία νάρκη των μελισσών. Οι μέλισσες δεν προλαβαίνουν να ξυπνήσουν για να γονιμοποιήσουν τα φυτά.

\r\n

Δείτε αυτό: Πώς θα ήταν το σούπερ μάρκετ αν δεν υπήρχαν μέλισσες;

\r\n\r\n

Είναι θέμα υγείας

\r\n

Ζεστότερα καλοκαίρια; Περισσότερα κουνούπια και έντομα που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός ή ο ιός του Δυτικού Νείλου.

\r\n\r\n

Από τον αγρό στην… πόλη

\r\n

Το 95% της επικράτειας των κρατών παγκοσμίως είναι αγροτικές περιοχές, μόλις το 5% είναι αστικές και ας φιλοξενούν οι δεύτερες το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού.

\r\n

\r\n

Παρ’ ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ίσως τόσο ορατή στις πόλεις, εξαρτώνται πολύ άμεσα από τις αγροτικές περιοχές όπου είναι ορατή: τροφή, ενέργεια, νερό, δάση για οξυγόνο, πρώτες ύλες…

\r\n\r\n

Κλιματικοί πρόσφυγες: ζητώντας άσυλο από το… μένος του καιρού

\r\n

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων από το λιώσιμο των πάγων θα καταποντίσει ολόκληρες περιοχές. Στις περιοχές αυτές όμως κατοικούν εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι θα γίνουν πρόσφυγες λόγω κλίματος.

\r\n

Δείτε αυτό το νησί γιατί σε 60 χρόνια δεν θα το βλέπουμε πια

\r\n

\r\nΠηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY