Τους βρήκαν χέρι-χέρι μετά από 700 χρόνια! (pics)

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που έζησαν τον 14ο αιώνα βρέθηκαν θαμμένοι χέρι – χέρι σε σημείο κοντά σε εκκλησία στο Λέστερ. Οι δυο σκελετοί ήρθαν στο φως χάρη στιςανασκαφές εθελοντών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. \r\n\r\nΑυτό που απασχολεί κυρίως τους αρχαιολόγους τώρα είναι να ανακαλύψουν ποιο είναι το ζευγάρι που έμεινε θαμμένο χέρι – χέρι εδώ και επτά αιώνες αλλά και γιατί επιλέχθηκε ως χώρος ταφής τους το συγκεκριμένο σημείο και όχι μια εκκλησία που βρίσκεται εκεί κοντά.

\r\n

\r\n\r\n«Έχουμε ξαναδεί παρόμοιους σκελετούς στο Λέστερ, να είναι ζευγάρια θαμμένα μαζί» είπε στη Mail Online η Βίκι Σκορ, αρχαιολόγος στο πανεπιστήμιο του Λέστερ. «Το θέμα είναι γιατί τους έθαψαν εδώ. Υπάρχει μια εκκλησία στο Χάλατον. Ήταν ένα ειδικό μέρος αυτό;», πρόσθεσε.\r\n\r\n

\r\n\r\nΜπορεί το παρεκκλήσι να ήταν ένας τόπος προσκυνήματος. Ή μπορεί το ζευγάρι που βρέθηκε θαμμένο να ήταν εγκληματίες ή ξένοι ή ακόμη και άρρωστοι και γι’ αυτό να τους έθαψαν εκτός της εκκλησίας.\r\n\r\nΟι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι άνδρας και η γυναίκα που βρέθηκαν ήταν σχεδόν της ίδιας ηλικίας αλλά θα χρειαστούν ειδικές αναλύσεις για να μάθουν πόσων ετών ήταν όταν πέθαναν.

\r\n

\r\n\r\nΤους βρήκαν ανάμεσα σε εννέα άλλους σκελετούς από την ίδια περίοδο. Ένας ανδρικός σκελετός φέρει στο κρανίο τραύμα από τσεκούρι και δεν αποκλείεται ο άνδρας αυτός να πέθανε σε κάποια μάχη.\r\n\r\nΈνας άλλος βρέθηκε θαμμένος σε έναν λάκκο, με τα πόδια του στο στήθος του, πιθανόν εξαιτίας κάποιας ασθένειας. 
\r\n\r\nΠηγή: Daily Mail

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts