«Είδος προς εξαφάνιση» και πανάκριβες οι γαρίδες στις ΗΠΑ

Από το 1974, που η αλυσίδα καταστημάτων Red Lobsters έφερε τις γαρίδες στα πιάτα των Αμερικανών ακόμα και στο ποπ-κορν, το μικρό οστρακοειδές έγινε αγαπημένο, αλλά και εναλλακτικό πιάτο για πολλούς ανθρώπους πέραν του Ατλαντικού, που επιθυμούσαν να αντικαταστήσουν το μοσχάρι ή το «βαρετό» κοτόπουλο με ένα ελαφρύ γεύμα από γαρίδες.\r\n\r\nΌμως τα νέα για τους λάτρεις της γαρίδας δεν είναι καλά! Εν μέσω Σαρακοστής, που όλα τα εστιατόρια θέλουν να προωθήσουν τα πιάτα με θαλασσινά, μια βακτηριακή ασθένεια που χτύπησε τις γαρίδες στα νερά της νοτιοανατολικής Ασίας ήρθε να τις κάνει «είδος προς εξαφάνιση» και να εκτοξεύσει την τιμή τους στα ύψη!\r\n\r\nΕιδικότερα, η τιμή της γαρίδας στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μέσα σε 14 χρόνια αυξήθηκε σε ποσοστό 61% τον περασμένο μήνα, την στιγμή που αρχίζει η Σαρακοστή και οι χριστιανοί θα προτιμήσουν -ή θα προτιμούσαν καλύτερα- ένα πιάτο γαρίδες, αντί για κρέας.\r\n\r\nΒρείτε τα πάντα για τις καλύτερες προσφορές!\r\n\r\nΣημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Γραφείου Στατιστικής Εργασίας, φέτος οι Αμερικανοί ξόδεψαν 3,34 δολάρια το άτομο για την κατανάλωση γαρίδας, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσό κατά άτομο περιοριζόταν στα 2,59 δολάρια!\r\n\r\nΣύμφωνα με τον καθηγητή βιοϊατρικής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Donald Lightner, η ασθένεια που προσβάλει τον πληθυσμό των γαρίδων σκοτώνει το 90% από αυτές, αλλά δεν έχει βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.\r\n\r\nΠαράλληλα, αλυσίδες εστιατορίων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές άλλων τροφίμων, όπως είναι το κοτόπουλο, και δεν θα αυξήσουν τις τιμές στα πιάτα με γαρίδες, παρά την ραγδαία αύξηση της τιμής της γαρίδας στην αγορά.\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα\r\n\r\n\r\n

Βρείτε τα πάντα για τις καλύτερες προσφορές!

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts