Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφουν ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ! (video)

Όσοι έχουν κλείσει από καιρό τα 40 τους θυμούνται πολύ καλά. Ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ επιστρέφουν.

Επιστρέφουν ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ! (video)

Όσοι έχουν κλείσει από καιρό τα 40 τους θυμούνται πολύ καλά. Ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ επιστρέφουν. Οι δύο ήρωες της ομώνυμης σειράς κινουμένων σχεδίων, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολωνικές τηλεοπτικές επιτυχίες παγκοσμίως, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο από το 1964.

Ο εκδοτικός οίκος Eulenspiegel Verlag του Βερολίνου ξαναζωντανεύει ορισμένες από τις περιπέτειές τους σε μορφή κόμικς. “Σε μια εποχή όπου πολλοί δρόμοι ήταν κλειστοί, τα δύο αγόρια με τα ολοστρόγγυλα μάτια περνούσαν όλα τα σύνορα, ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο και μάθαιναν τη ζωή”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Τη δεκαετία του 1970, δέκα κόμικς των Μπόλεκ και Λόλεκ είχαν ήδη κυκλοφορήσει. Ο γερμανικός εκδοτικός οίκος επανεκδίδει σήμερα τέσσερις μεταξύ αυτών: “Στον (ποταμό) Ορεκόνο”, “Στα δάση του Καναδά”, “Στην έρημο Γκόμπι”, “Στις στέπες της Αυστραλίας”.

Στη μικρή οθόνη, τα αδέλφια Μπόλεκ και Λόλεκ ταξίδευαν στις σοσιαλιστικές χώρες αλλά και στην εχθρική Δύση. Η σειρά θεωρείται η μεγαλύτερη εμπορική ταινία κινουμένων σχεδίων της πολωνικής πόλης Μπιέλσκο-Μπιάλα. Τα δικά της παιδιά, ο Γιαν και ο Ρόμαν, ηλικίας τότε 12 και 10 ετών, είναι αυτά που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους δύο ήρωες, οι οποίοι μέσα από τις περιπέτειές τους εκφράζουν αξίες όπως η φιλία και η αλληλεγγύη, αγαπούν τα ταξίδια και τον αθλητισμό, διακρίνονται για την απλότητα, την αμεσότητα και το χιούμορ τους.

Σχεδόν 180 επεισόδια παρήχθησαν στο στούντιο κινουμένων σχεδίων της Μπιέλσκο-Μπιάλα μεταξύ 1963 και 1986. Με την πτώση του κομμουνισμού, μια δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς ξέσπασε και διήρκησε 30 και πλέον χρόνια. Αυτό είχε ως συνέπεια, οι περιπέτειες των Μπόλεκ και Λόλεκ να σταματήσουν να προβάλλονται επί χρόνια στην πολωνική τηλεόραση.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY