Το διαδίκτυο κυριολεκτικά… απογειώνεται

Η Google, εταιρεία γνωστή από τη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο αλλά και από την ενασχόλησή της με μια σειρά πρωτότυπων εφαρμογών, ανακοίνωσε πρόσφατα μια καινούρια, συναρπαστική ιδέα.

\r\nΝα χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο αερόστατων, για να καλύψει διαδικτυακά τα 2/3 περίπου της υδρογείου που τη στιγμή αυτή δεν έχουν καμία πρόσβαση στο Internet, εξυπηρετώντας περιοχές όπως η Αφρική και η ΝΑ Ασία.\r\n

Το πείραμα με την ονομασία Project Loon, ξεκίνησε μόλις χθες, από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. 30 αερόστατα με ήλιο, αφέθηκαν σε ύψος 20 περίπου χιλιομέτρων στη στρατόσφαιρα. Όλα ήταν εξοπλισμένα με μια κεραία συνδεδεμένη με επίγειες εγκαταστάσεις, αναμεταδίδοντας το σήμα του ασύρματου internet σε πειραματικούς δέκτες, πίσω στο έδαφος-αλλά σε μακρινές αποστάσεις. Η απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία, δίνοντας ελπίδες στα 4,8 δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν διαθέτουν καθόλου πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό.

\r\n

Τα πειραματικά αερόστατα, λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και διαθέτουν αυτονομία 100 ημερών. Σε ύψος των 20 χιλιομέτρων-το διπλάσιο από αυτό που πετούν τα επιβατικά αεροπλάνα και αόρατα στο γυμνό μάτι, τα μικρά αερόστατα θα σχηματίσουν ένα εναέριο δίκτυο στον ουρανό.

\r\n

Απώτερος στόχος είναι τα “μπαλόνια” αυτά, όπως η Google τα ονοματίζει, να σχηματίσουν ένα δίκτυο γύρω από την υδρόγειο. Η επόμενη φάση του εγχειρήματος, θα περιλαμβάνει την προσπάθεια κάλυψης όλης της Αυστραλίας, μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts