Ποιο ευρώ; Έρχεται το πρώτο διαστημικό νόμισμα! (pics-vid)

Τρέμε ευρώ, τρέμε δολάριο! Σε λίγο καιρό έρχεται το διαστημικό νόμισμα, που θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών για συναλλαγές από αστροναύτες και τουρίστες στο διάστημα.\r\n\r\nΟι αστρονόμοι και οι οικονομολόγοι προχωρούν σε μια μάλλον ασυνήθιστη συμμαχία: θα δημιουργήσουν το πρώτο διαστημικό νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν για συναλλαγές τους οι αστροναύτες και οι… τουρίστες στο διάστημα!\r\n\r\nΗ πρωτοβουλία -με την ονομασία PayPal Galactic- προέρχεται από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες online συναλλαγών, την PayPal, που διαχειρίζεται το ομώνυμο σύστημα στο διαδίκτυο.

\r\n

\r\n

Βλέποντας μακριά στο μέλλον, η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η προοπτική έναρξης ιδιωτικών εμπορικών και τουριστικών διαστημικών ταξιδιών γεννά και την ανάγκη για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης.\r\n\r\nΉδη ενδιαφέρον για το PayPal Galactic έχουν δείξει διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που σχεδιάζουν να στείλουν τουρίστες στο διάστημα, όπως η Virgin Galactic (έως το τέλος του 2013) και η Spaxe X. Καθώς η ανθρωπότητα επεκτείνεται στο διάστημα, νέα δεδομένα διαφαίνονται για τις τράπεζες και τα νομισματικά συστήματα.\r\n\r\nhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9mF47BuE5Hs\r\n\r\nΤα διαστημικά ταξίδια, όπως δήλωσε, σύμφωνα με το Space.com, ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν της αποστολής «Απόλλων 11», ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία, «θα πρέπει να προσφέρουν στους αστροναύτες και στους αστροτουρίστες όσο γίνεται περισσότερες ανέσεις, μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρηματικών συναλλαγών. Είτε πρόκειται για την πληρωμή ενός λογαριασμού, είτε για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ένα μέλος της οικογένειας πίσω στη Γη, θα χρειαζόμαστε πρόσβαση σε χρήματα τόσο για τα μικρά, όσο και για τα μεγάλα πράγματα».

\r\n

\r\n

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της PayPal Ντέηβιντ Μάρκους, το PayPal Galactic στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα online σύστημα επεξεργασίας χρηματικών συναλλαγών στο διαστημικό χώρο πέρα από τη Γη, όπου δεν έχουν ισχύ οι νόμοι των χωρών. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα χρησιμοποιούμε μετρητά στο διάστημα», τόνισε.\r\n\r\n«Μαζί με το PayPal μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συνταγή πραγματικής καινοτομίας», δήλωσε από την πλευρά της η αστρονόμος Τζιλ Τάρτερ, επικεφαλής του SETI, το οποίο αναζητά ραδιοσήματα εξωήγινων πολιτισμών εδώ και δεκαετίας, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts