Οι 16 λόγοι που η ανθρωπότητα θα πρέπει να ευγνωμονεί τους Ελληνες

Ένα δημοσίευμα – ύμνο για την ελληνική διατροφή, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στο φαγητό, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Huffington Post.\r\n\r\nΑνάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά επιτεύγματα των προγόνων μας, όπως η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τα οποία, όπως γράφει η ιστοσελίδα, «η ανθρωπότητα θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί», το μεγαλύτερο «ευχαριστώ», κατά την Huffington, θα έπρεπε να το ακούσουν οι Έλληνες για την φέτα!\r\n\r\nΣύμφωνα με το δημοσίευμα-αφιέρωμα στο ελληνικό lifestyle, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που «καμιά χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί».\r\n\r\nΣυγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί, στους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωής.\r\n\r\nΚι όμως, σύμφωνα με την Huffington Post, όσο και αν οι άλλοι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά όσο εκείνοι.\r\n\r\n«Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι αυτός είναι απλά ο ελληνικός τρόπος ζωής και ο λόγος ο οποίος εξηγεί το γιατί οι Έλληνες ζουν καλύτερα από κάθε άλλο λαό!\r\n\r\nΑς δούμε όμως μερικούς από τους λόγους αυτούς για τους οποίους, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, έχουμε βρει τη «μυστική συνταγή» της καλής ζωής.\r\n\r\nΕίναι η φέτα; Είναι ο φραπές; Η χωριάτικη σαλάτα; Το τζατζίκι; Το χταπόδι ή μήπως οι… λουκουμάδες;\r\n\r\nΔείτε πως οι Αμερικανοί περιγράφουν μερικές από τις καθημερινές, γευστικές μας συνήθειες…\r\n\r\nΔύο λέξεις: Ψητό τυρί, γνωστό ως σαγανάκι\r\n\r\n\r\n\r\nΟ καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ελληνικό  φραπέ\r\n\r\n\r\n\r\nΤο να τρώμε πολύ λάδι είναι πλέον ένα ένα υγιές χόμπι, χάρη στους Έλληνες\r\n\r\n\r\n\r\nΚανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό να ζητάτε μόνο από Έλληνες να σας την ετοιμάσουν\r\n\r\n\r\n\r\nΤο κρασί έρχεται πρώτο από το νερό…\r\n\r\n\r\n\r\nΗ φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα \r\n\r\n\r\n\r\nΑυτό είναι επιδόρπιο, γράφει η ιστοσελίδα αναφερόμενη στους λουκουμάδες, «τα βυθισμένα στο μέλι ντόνατς», όπως τα αποκαλεί και προσθέτει ότι στην Αρχαία Ελλάδα τους προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων!\r\n\r\n\r\n\r\nΕπίσης, αναφερομένη στους μεζέδες γράφει ότι οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο!\r\n\r\n\r\n\r\nΔεν αφήνουν ποτέ τα πλοκάμια να τους φοβίσουν…\r\n\r\n\r\n\r\nΤο φύλλο κρούστας στην Ελλάδα είναι απλά ασύγκριτο\r\n\r\n\r\n\r\nΈχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να μένουν για ώρες πάνω από το γεύμα τους, τρώγοντας χαλαρά και συζητώντας με τους φίλους τους\r\n\r\n\r\n\r\nΤο Τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους και είναι πολύ υγιεινό γιατί περιέχει πολύ γιαούρτι!\r\n\r\n\r\n\r\nΟι Έλληνες ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν έχει γύρω σου φίλους και συγγενείς\r\n\r\n\r\n\r\nΤο μέλι στην Ελλάδα κυλάει πιο πολύ και πιο ελεύθερα από ότι το κρασί στην Ιταλία\r\n\r\n\r\nΚρατούν τη γη τους για δύο πολύ σημαντικά αγαθά: τις ελιές και τα σταφύλια\r\n\r\n\r\n\r\nΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ\r\nΜε κεφαλαία γράμματα η ιστοσελίδα αναφέρεται στο γιαούρτι και διερωτάται «πού θα ήταν οι Έλληνες χωρίς αυτό;».\r\n\r\n\r\n\r\nΣύμφωνα με την  Huffington, το πρωινό δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς το γιαούρτι (με μέλι φυσικά).

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts