Καναδάς: Ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο ύποπτοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και κατηγορούνται για συνωμοσία επίθεσης επιβατικής αμαξοστοιχίας, εμφανίστηκαν την Τρίτη για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

\r\n

\r\n

Ο Ραέντ Τζάσερ, 35 ετών από το Τορόντο και ο Σιχέμπ Εσεγάιερ, 30 ετών από το Μοντρεάλ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας με σκοπό «να δολοφονήσουν αγνώστους προς όφελος, υπό την καθοδήγηση ή σε συνεργασία με τρομοκρατική ομάδα».

\r\n

\r\n

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε ξεχωριστές επιδρομές της αστυνομίας, σε μια από κοινού έρευνα μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, η οποία είχε ξεκινήσει στα μέσα του περασμένου έτους μετά από πληροφορία που δόθηκε στις αρχές από μέλος της Μουσουλμανικής κοινότητας.\r\n\r\nΠληρωθείτε συμμετέχοντας σε έρευνες! Η γνώμη σας μετράει. Συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε σήμερα χρήματα online!\r\nΟι αστυνομικοί συνέλαβαν το Τζάσερ μετά από επιδρομή στο σπίτι του σε περιοχή βόρεια του Τορόντο και τον Εσεγάιερ σε εστιατόριο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στο Μοντρεάλ.

\r\n

\r\n

Οι καναδικές αρχές δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες σκόπευαν να επιτεθούν στην αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε δρομολόγιο Τορόντο-Νέα Υόρκη. Αμερικανοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν μια γέφυρα κοντά στα καναδικά σύνορα.\r\n\r\nΔήλωσαν, επίσης, ότι ερευνητές και στις δύο πλευρές των συνόρων εξετάζουν την πιθανότητα οι ύποπτοι να σχετίζονταν με άτομα στις ΗΠΑ, ειδικά στη Νέα Υόρκη.\r\n\r\nΌπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, μια πηγή αποκάλυψε ότι ο Εσεγάιερ είχε πραγματοποιήσει τελευταία πολλά ταξίδια στις ΗΠΑ, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CBC μετέδωσε ότι οι καναδικές αρχές παρακολουθούσαν τον 30χρονο για περισσότερο από ένα χρόνο .

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts