Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία – φόβοι για τσουνάμι

Κουνήθηκε το Τόκιο από ισχυρό σεισμό (7,3 R) λίγα λεπτά μετά τις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανό αριθμό τραυματιών. Ωστόσο, οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.\r\n\r\nΌπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το μέγεθος του σεισμού είναι 7,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.\r\nΤηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, αναφέρει ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στο Τόκιο, όπου δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές ή για ανθρώπινα θύματα.\r\n\r\nΠαρ’ όλα αυτά, οι Αρχές αναμένουν τσουνάμι ενός μέτρου για τις ακτές του Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.\r\n\r\nΠρόκειται για την ίδια επαρχία που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το γιγάντιο τσουνάμι 20 μέτρων, στις 11 Μαρτίου 2011.\r\n\r\nΟ τελικός απολογισμός ήταν: 15.850 νεκροί, 6.011 τραυματίες και 3.287 αγνοούμενοι.\r\n\r\n\r\n

Κουνήθηκε το Τόκιο από ισχυρό σεισμό (7,3 R) λίγα λεπτά μετά τις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανό αριθμό τραυματιών. Ωστόσο, οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

\r\n

Όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το μέγεθος του σεισμού είναι 7,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

\r\n

Τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, αναφέρει ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στο Τόκιο, όπου δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές ή για ανθρώπινα θύματα.

\r\n

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές αναμένουν τσουνάμι ενός μέτρου για τις ακτές του Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

\r\n

Πρόκειται για την ίδια επαρχία που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το γιγάντιο τσουνάμι 20 μέτρων, στις 11 Μαρτίου 2011.

\r\n

Ο τελικός απολογισμός ήταν: 15.850 νεκροί, 6.011 τραυματίες και 3.287 αγνοούμενοι.

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts