«Δεν βρίσκονταν τρομοκρατικές ομάδες πίσω από τις επιθέσεις», σύμφωνα με τον βομβιστή

Ο 19χρονος Τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, είπε στους ανακριτές ότι δεν βρίσκονταν διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ που επικαλείται το CNN.

\r\n

\r\n

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ανέφερε ακόμη πως ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο 26χρονος Ταμερλάν, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιθέσεις και ήθελε να υπερασπιστεί το Ισλάμ, πρόσθεσε η πηγή.

\r\n

\r\n

\r\n

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου στον Τσαρνάεφ δεν θα απαγγελθεί η κατηγορία του εχθρού του κράτους καθώς είναι αντισυνταγματικό να γίνει αυτό για Αμερικανό πολίτη.\r\n\r\n…Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ – Δημιουργήστε το λογαριασμό σας για να εξατομικεύσετε το κανάλι με τις επιλεγμένες σας ομάδες και συλλόγους.\r\nΌπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέι Κάρνει: «Δεν πρόκειται να τον μεταχειριστούμε ως εχθρικό μαχητή. Θα δικάσουμε τον τρομοκράτη αυτόν μέσα από το πολιτικό δικαστικό σύστημα. Βάσει των αμερικανικών νόμων, οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαστούν από στρατιωτικές ειδικές επιτροπές».

\r\n

\r\n

Αντίθετα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής – σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ – κατηγορία που επισείει την θανατική ποινή.

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts