Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

«Πειράματα» με την πυρίτιδα πυροτεχνημάτων έκανε ο νεκρός βομβιστής

\r\nΟ Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο είχε αγοράσει δύο μεγάλα πακέτα με πυροτεχνήματα από ένα κατάστημα στο Νιού Χάμσαϊρ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατάστημα.

«Πειράματα» με την πυρίτιδα πυροτεχνημάτων έκανε ο νεκρός βομβιστής
\r\n
Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο είχε αγοράσει δύο μεγάλα πακέτα με πυροτεχνήματα από ένα κατάστημα στο Νιού Χάμσαϊρ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατάστημα.

\r\n

\r\n

Η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα «δεν ήταν αρκετή» για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Βάιμαρ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks. Πιο ισχυρή εκρηκτική σκόνη θα μπορούσε να βρεθεί σε καταστήματα πώλησης όπλων, είπε.\r\n\r\nΟ Τσαρνάεφ ζήτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να τον βοηθήσει να επιλέξει τα μεγαλύτερα διαθέσιμα πυροτεχνήματα και πλήρωσε 200 δολάρια σε μετρητά, είπε ο Βάιμαρ.

\r\n

\r\nΨάξε και βρες το καλύτερο δώρο!\r\nΟ 26χρονος, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, θεωρείται, μαζί με τον 19χρονο αδελφό του, Τζόχαρ Τσαρνάεφ, οι κύριοι ύποπτοι των επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 264 ακόμα ανθρώπων. Ο Τζόχαρ συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

\r\n

\r\n

Οι αστυνομικές αρχές πιθανολογούν ότι τα δύο αδέλφια προσπάθησαν να εξάγουν την πυρίτιδα από τα πυροτεχνήματα αλλά μάλλον κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ισχύς της ήταν ανεπαρκής για να πυροδοτήσει την βόμβα.

\r\n

\r\n

Η εταιρεία Phantom αντελήφθη την πώληση των πυροτεχνημάτων αφότου τα ονόματα των υπόπτων δόθηκαν στη δημοσιότητα και επικοινώνησε με το FBI παρέχοντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

\r\n

\r\n

Η πώληση πυροτεχνημάτων είναι νόμιμη στο Νιού Χάμσαϊρ αλλά όχι στη Μασαχουσέτη.

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY