Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν στους διαδηλωτές

\r\n\r\nΔεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ώρα που στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί η αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας όσους είχαν παρευρεθεί για να συμμετάσχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν στους διαδηλωτές
\r\n
\r\n
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ώρα που στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί η αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας όσους είχαν παρευρεθεί για να συμμετάσχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

\r\n

\r\n

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας στο πλήθος των υποστηρικτών του υποστήριξε πως είναι καθήκον του να καθαρίσει την Κωνσταντινούπολη από τους διαδηλωτές και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

\r\n

\r\n

«Με κατηγορούν πως είμαι δικτάτορας. Τί είδους δικτάτορας θα συνομιλούσε με οικολόγους που διαμαρτύρονται για τα επιχειρηματικά σχέδια στην πλατεία Ταξίμ;» αναρωτήθηκε ο κ. Ερντογάν μπροστά στους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς

\r\n

\r\n

\r\n

Έκανα το καθήκον μου, δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην έφοδο της τουρκικής Αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί το βράδυ του Σαββάτου, για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που παρέμεναν για 18 ημέρες στο σημείο.

\r\n

\r\n

Ο Ερντογάν καταφέρθηκε επίσης κατά ξένων μέσων για την κάλυψη των γεγονότων στη γείτονα, εν μέσω κριτικής για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλωτών από τις τουρκικές αρχές.

\r\n

\r\n

\r\n

Νωρίτερα βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα καταδικαστικά τους ψηφίσματα για τις συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές τους ““Όταν έγιναν επεισόδια στην Ελλάδα όχι μόνο η Ευρώπη δεν είπε τίποτα αλλά της έδωσε και δισεκατομμύρια ευρώ για οικονομική βοήθεια. Τα ίδια και με τα επεισόδια στην Αγγλία για την G8. Μόνο την Τουρκία κατακρίνει η Ε.Ε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

\r\n

Από το απόγευμα της Κυριακής αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας παραμένει  η Ταξίμ,  με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πλατεία.Μάλιστα η αστυνομία έφτασε στο σημείο να συλλάβει ακόμα και γιατρούς που προσέφεραν εθελοντικά τις πρώτες βοήθειες στο ξενοδοχείο Ραμαντάν ενώ αστυνομικοί συλλαμβάνουν, σύμφωνα με καταγγελίες οπαδούς της Μπεσίκτας, προκειμένου να μην συμμετέχουν στην προγραμματισμένη για τις 4 συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ με τίτλο «Ας γίνουμε ένα εκατομμύριο».\r\n\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n
Τα συνδικάτα καλούν σε απεργία

\r\n

\r\n

Η εργατική συνομοσπονδία DISK, η συνομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων KESK, η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας, η Ένωση Οδοντιάτρων Τουρκίας και η Ένωση Μηχανικών Τουρκίας, με κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν τα μέλη τους σε απεργία σήμερα, Δευτέρα, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

\r\n

\r\n

Η Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων, από την πλευρά της, αποφάσισε να προσφύγει στη Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να ζητήσει «επείγουσα επέμβαση» από πλευράς Συμβουλίου.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Για την κυριακάτικη μεγάλη συγκέντρωση των υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το ελληνικό νοσοκομείο, κλήθηκε ακόμα και ο στρατός, όπως προκύπτει από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

\r\n

\r\n

Περίπου 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεών της αστυνομίας έφθασαν με ειδικές πτήσεις στο αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης από επαρχιακές περιοχές της Τουρκίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείο άλλοι 350 άνδρες της αστυνομίας που υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις.

\r\n

\r\n

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεϊν Αβλι Μουτλού απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ. “Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για αυτό. Καλώ τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ” δήλωσε χαρακτηριστικά.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη προβοκάτορες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.\r\n
Αστυνομικοί εισέβαλαν, νωρίτερα, και σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν διαδηλωτές.

\r\nhttp://www.youtube.com/watch?v=dm6bQBqV7VI&feature=player_embedded\r\n

\r\n

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι και στην Άγκυρα όταν αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν πορεία μνήμης για τον τελευταίο νεκρό διαδηλωτή.

\r\n

\r\n

Είναι τέτοιο το μένος των αστυνομικών που το βράδυ του Σαββάτου δεν δίστασαν να κάνουν ρίψεις χημικών σε λόμπι ξενοδοχείου αλλά και σε είσοδο νοσοκομείου.

\r\nhttp://www.youtube.com/watch?v=df60X1h3MGQ&feature=player_embedded\r\n

\r\n

Το στίγμα της κυβέρνησης αλλά και της επιχείρησης που πραγματοποιείται έδωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής. «Όποιος μπαίνει στην πλατεία Ταξίμ θα θεωρείται και θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης».

\r\nhttp://www.youtube.com/watch?v=o_qVBf6-7Ew&feature=player_embedded\r\n

\r\n

Οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες, ανάμεσα τους και βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολλοί εκ των οποίων έχουν υποστεί εγκαύματα από τα χημικά και  τραύματα από πλαστικές σφαίρες.

\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY