Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Λευκωσία – Τα σενάρια για την Λαϊκή

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας οδηγεί εκτός ελέγχου την κατασταση στη Λευκωσία. Μετά την είδηση για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα που ωθούνται στην απόλυση συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Λευκωσία – Τα σενάρια για την Λαϊκή
Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας οδηγεί εκτός ελέγχου την κατασταση στη Λευκωσία. Μετά την είδηση για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα που ωθούνται στην απόλυση συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων. \r\nΓίνετε μέλος της Avon σήμερα και… κερδίστε ένα ταξίδι στη Βενετία για 2 άτομα!\r\n\r\nΟι περίπου 500 υπάλληλοι της Λαϊκής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής όπου σε λίγο προγραμματίζεται να ξεκινήσει συνεδρίαση για την έγκριση της δημιουργίας ταμείου Αλληλεγγύης.\r\n\r\nΠριν από λίγα λεπτά ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.\r\n\r\nΜάλιστα, πριν από λίγο διαδηλωτές προσπάθησαν να μετακινηθούν προς το κτίριο της Βουλής.\r\n\r\nΣύμφωνα με το ΡΙΚ, η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας. Στο ρεπορτάζ του Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος Κύπρου γίνεται λόγος για 500 απολύσεις. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι «είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας».\r\n\r\nΟι ατέλειωτες ουρές έξω από τα ATM των κυπριακών τραπεζών, το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων πάνω από 500 ευρώ -γεγονός που έχει σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλόνησο- και η απειλή της χρεοκοπίας της Κύπρου έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της Κύπορυ.\r\n\r\nΚλείνει δεν κλείνει η Λαϊκή\r\n\r\nΗ είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δέυτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται.\r\n

\r\n

Τα ATM της τράπεζας έχουν στεγνώσει από μετρητά, ενώ περίπου 500 υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι οδεύουν προς απόλυση συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής για να διαμαρτυρηθούν.

\r\n

\r\n

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

\r\n

Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

\r\n

\r\nΑπό το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY