Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΣΜΟΣ

«Αγρίεψε» ο Ερντογάν – Έστειλε τις ειδικές δυνάμεις να «καθαρίσουν» την Ταξίμ (pics)

Η νύχτα ήταν επεισοδιακή, το ίδιο αποδείχθηκε πως ήταν και το πρωινό.

«Αγρίεψε» ο Ερντογάν – Έστειλε τις ειδικές δυνάμεις να «καθαρίσουν» την Ταξίμ (pics)

Η νύχτα ήταν επεισοδιακή, το ίδιο αποδείχθηκε πως ήταν και το πρωινό. \r\n\r\nΕίχε μόλις ξημερώσει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, όταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στην πλατεία. Στόχος τους να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει εδώ και μέρες οι διαδηλωτές.

\r\n\r\n

\r\n

Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.\r\n”Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο”, έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: “Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ”.\r\n\r\nΉταν αναμφίβολα μια επίδειξη δύναμης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Και το έκανε λίγες ώρες μετά την πληροφορία πως αύριο θα συναντήσει μέλη των Επιτροπής των διαδηλωτών.\r\n\r\nΤη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έφτασαν στην Ταξίμ, η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια. Και όσοι από τους διαδηλωτές μένουν εκεί, κοιμούνταν ακόμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κατά των λιγοστών διαδηλωτών, που άρχισαν να… τρέχουν για να βρουν καταφύγιο στα γύρω στενά.\r\n\r\nΚι όταν… ανασυντάχθηκαν, εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία.\r\nΑκολούθησε χρήση χημικών και ρίψεις νερού από τους μεν και απάντηση με βόμβες μολότωφ από τους δε…\r\n

\r\n\r\n

\r\n

Το βράδυ, στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε επίσης χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκέντρωση κατά του Ερντογάν.\r\nΟι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν στην περιοχή κοντά στη λεωφόρο Τουναλί Χιλμί, μια αναβαθμισμένη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας, η οποία ήταν κλειστή από τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές.\r\n\r\nΗ περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε σε μεγάλο βαθμό μείνει ανεπηρέαστη από τις συγκρούσεις που χαρακτηρίζουν τις νύχτες της Άγκυρας από της 30η Μαΐου και μετά, δέχτηκε μεγάλο όγκο δακρυγόνων, αναγκάζοντας τους εστιάτορες να κλείσουν τα καταστήματα τους και τους πελάτες τους να τρέχουν για να αποφύγουν τα χημικά.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY