Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

“Latin Inspirations – Μελίνα Μερκούρη” από τη Julia Guerero στην Αθηναΐδα

Στιγμές γεμάτες Ελλάδα, στιγμές Μελίνα Μερκούρη από την εικαστικό Julia Guerero , η οποία θα αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη ελληνίδα της τέχνης και του πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, στην έκθεση, που θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34–36, Βοτανικός), με τίτλο «Latin Inspirations-Μελίνα Μερκούρη», από τις 15 ως τις 19 Οκτωβρίου.

“Latin Inspirations – Μελίνα Μερκούρη” από τη Julia Guerero στην Αθηναΐδα

Στιγμές γεμάτες Ελλάδα, στιγμές Μελίνα Μερκούρη από την εικαστικό Julia Guerero , η οποία θα αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη ελληνίδα της τέχνης και του πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, στην έκθεση, που θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34–36, Βοτανικός), με τίτλο «Latin Inspirations-Μελίνα Μερκούρη», από τις 15 ως τις 19 Οκτωβρίου.\r\n\r\nΗ έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα είκοσι χρόνια από το θάνατο της μεγάλης ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού\r\n\r\nΗ Julia Guerrero μιλώντας για το έργο της επισημαίνει: «Παρουσιάζω μία μεγάλη ενότητα καινούριων έργων, που αποτελείται από πενήντα δημιουργίες στις οποίες επιχείρησα να ερμηνεύσω τη δεινότητα του ιερού τέρατος του πολιτισμού, της αξεπέραστης Μελίνας Μερκούρη . Μέσω του χρώματος, επιχειρώ να προσεγγίσω τη γυναικεία υπόσταση της Μελίνας, να προβάλλω τον ισχυρό της χαρακτήρα επιδιώκοντας τέλος στην συναισθηματική αφύπνιση του θεατή. Τα ενδύματα που αποτελούν φυσική συνέχεια των πορτρέτων της Μελίνας, είναι δημιουργίες από συμβολικά στοιχεία και μοτίβα που εμπνεύστηκα από την Λατινοαμερικανική τέχνη του Britto, τον Edgard Negret (Βραζιλία, Κολομβία) και τον Αλέξη Ακριθάκη (Ελλάδα). H αντιπαράθεση μεταξύ ψυχρών και θερμών τόνων, διασπά τις χρωματικές ενότητες σε σχεδιαστικές χρωματικές κηλίδες. Επίσης, στις μεγάλες εγκαταστάσεις, προεκτείνομαι εκτός του ζωγραφικού πλαισίου και δημιουργώ ένα ενεργειακό πεδίο με στοιχεία από την γεωμετρία, τα μαθηματικά και την ιστορία, με απώτερο στόχο τη μετουσίωση της πραγματικότητας στο άπειρο.»\r\n\r\nΗ Guerrero χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνοτροπίες όπως κολάζ, ξύλο και πλεξιγκλάς, δημιουργεί εγκαταστάσεις, ενδύματα, και πίνακες πάνω σε καμβά.\r\n\r\nΗ κολομβιανής καταγωγής Julia Guerrero, ζει και εργάζεται τα τελευταία εικοσιδύο χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Μπογκοτά, Κολομβίας και συνέχισε τις σπουδές της, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στην Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης της Ρώμης.\r\n\r\nΈχει συμμετάσχει σε είκοσι ατομικές και σε πάνω από σαράντα ομαδικές εκθέσεις. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί, κέντρα τέχνης, πινακοθήκες , μουσεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.\r\n\r\nΜε τις πρωτοποριακές δημιουργίες της έχουν ασχοληθεί επιφανείς κριτικοί και ιστορικοί τέχνης.\r\n

    \r\n
  • Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, ώρα: 19:30. 
  • \r\n

\r\nΗ έκθεση θα συνεχιστεί με μικρότερα έργα στην Enigma Gallery (Λ. Κηφισίας 263, Κηφισιά) από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY