Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βραβεία BAFTA: Θρίαμβος της ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος» (pics)

Η ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, αναδείχθηκε το βράδυ της Κυριακής καλύτερη ταινία της χρονιάς στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους BAFTA (British Academy Film Awards).

Βραβεία BAFTA: Θρίαμβος της ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος» (pics)

Η ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, αναδείχθηκε το βράδυ της Κυριακής καλύτερη ταινία της χρονιάς στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους BAFTA (British Academy Film Awards).\r\n\r\nΔύο εβδομάδες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, η ταινία του ΜακΚουίν απέσπασε και το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία καθώς ο Τσιουέτελ Ετζίοφορ απέσπασε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου της Βρετανικής Ακαδημίας.\r\n\r\n\r\n

\r\n
\r\n
 Το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου  για την ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» απέσπασε ο Τσιουετέλ Ετζιοφόρ.\r\n\r\nΕμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε με κάθε τρόπο για την προσωπική του ελευθερία και επιβίωση, ο βραβευμένος δημιουργός Στιβ Μακουίν («Shame» και «Hunger»), σκηνοθετεί ένα δυνατό δράμα, με την υποβλητική μουσική του Χανς Ζίμερ.

\r\n

\r\n

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
 Η Κέιτ Μπλάνσετ με το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου.\r\n\r\nΗ Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε με το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Blue Jasmine», σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, ο οποίος  επιστρέφει στο χιουμοριστικό δράμα, διασκευάζοντας πρωτότυπα το «Λεωφορείον ο Πόθος». Η συγκεκριμένη βράβευση αποδεικνύει ότι οι Βρετανοί τουλάχιστον δεν επηρεάστηκαν από το πρόσφατο σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις της Ντίλαν Φάροου για τον αμερικανό κινηματογραφιστή.

\r\n

\r\n

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
 Η Έλεν Μίρεν\r\n\r\nΈνα βραβείο για τη Βασίλισσα\r\n\r\nΗ ‘Ελεν Μίρεν, η «Βασίλισσα του βρετανικού κινηματογράφου» τιμήθηκε προσωπικά από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για την συνολική προσφορά της στην 7η τέχνη. Η Μίρεν είχε υποδυθεί την γιαγιά του Ελισάβετ, στην ταινία «Η Βασίλισσα» του 2007.  Την τελετή παρουσίασε, για 9η φορά, ο απολαυστικός ηθοποιός, συγγραφέας και κωμικός Στίβεν Φράι.\r\n\r\nΤα βραβεία στις κύριες κατηγορίες:\r\n\r\nΚαλύτερης Ταινίας\r\n«12 Χρόνια Σκλάβος»\r\n\r\nΚαλύτερης Βρετανικής Ταινίας\r\n«Gravity»\r\n\r\nΣκηνοθεσίας\r\nΑλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity»\r\n\r\nΑ’ Ανδρικού Ρόλου\r\nΤσιουέτελ Ετζίοφορ στο «12 Χρόνια Σκλάβος»\r\n\r\nΑ΄Γυναικείου Ρόλου\r\nΚέιτ Μπλάνσετ στο «Blue Jasmine»\r\n\r\nΒ’ Ανδρικός Ρόλος\r\nΜπάρχαντ Αμπντί στο «Captain Phillips»\r\n\r\nΒ’ Γυναικείος Ρόλος\r\nΤζένιφερ Λόρενς στο «Οδηγός Διαπλοκής»\r\n\r\nΚαλύτερου Ντοκιμαντέρ\r\n«The Act of Killing»\r\n\r\nΚαλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων\r\n«Frozen»

\r\n

\r\n

\r\nΠρωτότυπου Σεναρίου\r\nΈρικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το «Οδηγός Διαπλοκής»\r\n\r\nΠροσαρμοσμένου Σεναρίου\r\nΣτιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το «Philomena»\r\n\r\nΚαλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία\r\n«The Great Beauty»\r\n\r\nΜουσικής Επένδυσης\r\n«Gravity».\r\n\r\nΠηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY