Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ! – «Πότε θα κάνουμε σεξ»;

Απίστευτο περιστατικό στη δημόσια τηλεόραση! Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Μ. καταγγέλλει γραπτώς σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της κύριο Π. Η καταγγελία της έμπειρης δημοσιογράφου έγινε προς τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη και την παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ! – «Πότε θα κάνουμε σεξ»;

Απίστευτο περιστατικό στη δημόσια τηλεόραση! Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Μ. καταγγέλλει γραπτώς σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της κύριο Π. Η καταγγελία της έμπειρης δημοσιογράφου έγινε προς τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη και την παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ο προϊστάμενός της και επιβλέπων κορυφαίο ρεπορτάζ, όπως γράφει ο Γιώργος Πετρίδης στο δημοσίευμα της εφημερίδας, την κάλεσε στο γραφείο του και αφού έκλεισε την πόρτα την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Πότε θα κάνουμε σεξ;

Η δημοσιογράφος Μ. αναφέρει στην καταγγελία της: «Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ…, κος …Π., μέσα στα πλαίσια της φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ, αν κάνω σεξ με τον άντρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή, στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας.

Αυτός με αγνόησε και συνέχισε: «Ασ΄τα αυτά, έλα εδώ τώρα, από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος». Σήκωσα τον τόνο της φωνής μου προσπαθώντας να τον επαναφέρω στην τάξη -μάλιστα έγινα αντιληπτή από συναδέλφους μου- λέγοντάς του ότι είναι χυδαίος και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλάει έτσι. Συμπλήρωσα, δε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω την παραμονή μου στο γραφείο του και ότι φεύγω. Ενώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: «Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες… Πότε θα κάνουμε σεξ;». Έμεινα άφωνη. Έκανε μια κίνηση να με πιάσει, εγώ που ήμουν σχεδόν δίπλα στην πόρτα την άνοιξα και βγήκα χτυπώντας τη πίσω μου».

Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό

Η ρεπόρτερ υπό διαρκείς προκλήσεις και ύστερα από συμβουλή του συζύγου της, ο οποίος είναι γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, ανέφερε το γεγονός στον γενικό συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκας και εκείνος το μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με θέματα προσωπικού. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, όμως, ο αρμόδιος διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Σταύρος Παύλου αντί να προχωρήσει τη διαδικασία την κάλεσε και της είπε: «η τάδε συνάδελφός σου ήταν τυχερή, καθώς σε άλλη περίπτωση παρενόχλησης είχε λάβει συγκεκριμένο μήνυμα που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς της. Εσύ τι αποδείξεις έχεις; Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

Η διοίκηση της ΕΡΤ έγινε αποδέκτης έγγραφης καταγγελίας υπαλλήλου της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διενεργείται προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εκλήθησαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην καταγγέλλουσα υπάλληλο προτάθηκε, αν το επιθυμούσε, να αλλάξει χώρο εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης .

Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καθορίσει και την περαιτέρω διαδικασία, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από το καταστατικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

Είναι συνεπώς εύλογο, ότι ισχυρισμοί περί δήθεν συγκάλυψης του εν λόγω περιστατικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αλλά στοχεύουν ευθέως για μία ακόμα φορά στην κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: zappit.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY