Πού στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη ληστεία στο Δίστομο – Βρέθηκε DNA συνεργάτη του Μαζιώτη

Στα «υπολείμματα της ομάδας Μαζιώτη» αποδίδει η αστυνομία τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην παραλία Διστόμου, με την ομηρεία και τη διαφυγή με ταχύπλοο. 

Οι υποψίες των Αρχών στρέφονται κυρίως σε ασύλληπτους τρομοκράτες, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αποτυπώματα του «υπαρχηγού» του «Επαναστατικού Αγώνα» που βρέθηκαν στο σκάφος, με το οποίο οι ληστές διέφυγαν στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το γεγονός στη ληστεία να μετείχε και ο γνώριμος από τα παλιά Βασίλης Παλαιοκώστας.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα και οι υπόλοιποι σύντροφοι του Νίκου Μαζιώτη. Το γεγονός ότι από το Δίστομο οι ληστές πέρασαν με φουσκωτό μέχρι τις ακτές της Κορινθίας κάνει πάντως την αστυνομία να έχει στρέψει τις έρευνές της κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που ήταν μέσα στην τράπεζα, κατά τη διάρκεια της ληστείας. «Κατά την είσοδο μου στην τράπεζα ήταν ήδη σε εξέλιξη η ληστεία. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ο γνωστός αυτοματισμός στις πόρτες. Έσπρωξα απλά την πόρτα και μπήκα μέσα. Μόλις μπήκα, ένας άνθρωπος μου είπε κάτσε και μην κάνεις φασαρία. Δεν θα σε πειράξουμε, αν συνεργαστείς. Ήταν οπλισμένος, δεν μπορώ να πω ότι με απείλησε απλά μου έδειξε το όπλο για να με τρομάξει», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. 

Και συνέχισε: «Βιαζόντουσαν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν. Δεν μας ζήτησαν τα προσωπικά μας αντικείμενα, απλά μας είπαν να μην απαντήσουμε στα κινητά μας αν χτυπήσουν. Υπήρχε μία ταραχή και μία βιασύνη για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να φύγουν. Όταν βγήκαν από την τράπεζα, τους περίμενε ένα αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πως διέφυγαν.»

«Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς που ήταν μέσα, είπε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας.\r\n\r\nΠηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts