Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

psaltis

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Στάθης Ψάλτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική, καθώς οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι χρήζει διασωλήνωσης.

Ωστόσο, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν παρουσίασε απολύτως κανένα σημάδι βελτίωσης και επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών: ο Στάθης Ψάλτης «έφυγε» από τη ζωή στις 14:25 στον Άγιο Σάββα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star.

Το θαύμα που όλοι περίμεναν δεν έγινε και μιας και, σύμφωνα με όσα έχουν πει οι γιατροί η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή. Η μάχη που έδινε εδώ και αρκετά χρόνια με την επάρατη νόσο ήταν πολύ σκληρή για τον 66χρονο καλλιτέχνη, ο οποίος είχε συμπληρώσει έναν μήνα νοσηλείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και δεχόταν με υπομονή και σθένος τις ανακουφιστικές ιατρικές παρεμβάσεις.

Αν και αρχικά η πάλη με τον καρκίνο του πνεύμονα ήταν ελεγχόμενη, τελικά έγινε άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Τα τελευταία δε χρόνια οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα περιστατικά της μορφής αυτής του καρκίνου έχουν αυξηθεί, με το κάπνισμα να ευθύνεται σχεδόν για το 85% των νεοπλασμάτων του πνεύμονα.

Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Ανεξάντλητα είναι αντιθέτως, όλες αυτές τις εβδομάδες, τα αποθέματα αγάπης και συμπαράστασης της συζύγου του, των οικείων του και των φίλων του που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

Κατά την δεκαετία του ’80 ο Στάθης Ψάλτης πρωταγωνίστησε στις κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες.

Φιλμογραφία:

1990 Ο εραστής
1989 Απαγωγή στα τυφλά
1989 Και δειλός και τολμηρός
1989 Ο πανταχού παρών
1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα
1989 Τρελάδικο πολυτελείας
1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo
1988 Ακαταμάχητος πιλότος
1988 Ένας αλλά Λέων
1988 Ξενοδοχείο Kastri
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς
1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας «αλεξιπτωτιστής»
1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν
1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας
1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος
1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω
1985 Ο ταξιτζής μας    (τηλεοπτική σειρά)
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ
1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια
1983 Καμικάζι αγάπη μου
1983 Πέστα βρωμόστομε
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)
1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας
1982 Τα σαΐνια   Σίσυφος
1981 Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ
1981 Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
1981 Τα καμάκια
1981 Τροχονόμος Βαρβάρα
1980 Γεύση από Ελλάδα
1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ
1980 Ο παρθενοκυνηγός
1980 Ο ποδόγυρος
1979 Οι φανταρίνες
1979 Τα παιδιά της πιάτσας
1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα

Τηλεοπτικές σειρές:

2006 Αν μ’αγαπάς
1994 Καλημέρα Ζωή
1993 Τμήμα ηθών
1980 Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα
1979 Ο Συμβολαιογράφος
1978 Η τύχη της Μαρούλας
1973 Οι έμποροι των εθνών

Θεατρικές παραστάσεις:

2015-2016 Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους-Επιθεώρηση
2013 Μέρκελ έτοιμη για φόλα-Επιθεώρηση
2012 Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια Επιθεώρηση
2011 Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα Επιθεώρηση
2010 Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό; -Επιθεώρηση
2009 Και ξανά… ΠΑΣΟΚολλητό-Επιθεώρηση
2007 Νου Δού η άσχημη-Επιθεώρηση
2007 Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη-Επιθεώρηση
Τα παπα…τσουνάμια- Επιθεώρηση
2005 Τα θέλει ο Κολοτράβας μας -Επιθεώρηση
2002 Παπουτσωμένη Ντόρα-Επιθεώρηση
2006 Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες- Επιθεώρηση
2005 Κότες-Επιθεώρηση
2002 Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις-Επιθεώρηση
1998-1999 Πινόκιο-Επιθεώρηση
1998 Έλληνες είστε και φαίνεστε-Επιθεώρηση
1996 Εμπρός προς τα πίσω -Επιθεώρηση
1995 Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα-Επιθεώρηση
1994 Βάτραχοι-  Αρχαία κωμωδία
1993 Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη-Επιθεώρηση
1987 Καμπαρέ Ελλάς

Πηγή: star.gr, gossip-tv.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts