Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα φοβάται η ΕΛΑΣ, Φόβοι για ομάδα Μαζιώτη-Παλαιοκώστα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από τις απανωτές ληστείες σε Αττική και Επαρχία που έχουν έντονο “άρωμα” τρομοκρατίας, καθώς όλα δείχνουν πως προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως ως αντίποινα για την επιχειρησιακή σύλληψη Μαζιώτη, τον Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

Η ληστεία στο Δίστομο με την ομηρία του υπαλλήλου της Τράπεζας, φαίνεται πως ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”, καθώς όλα δείχνουν πως την διέπραξαν τρομοκράτες με την συνδρομή ποινικών, όπως εκτιμούν σε Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική.

Το γεγονός αυτό αλλά και η αυξημένη ληστρική δραστηριότητα με έντονο άρωμα τρομοκρατίας, στο διάστημα μετά την σύλληψη Μαζιώτη, έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς όλα δείχνουν προπαρασκευή για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην Αττική μέσα στον Αύγουστο σημειώθηκαν δυο ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα στον Άλιμο και το Μαραθώνα, όπου έδειξε για αυτές ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Αντιτρομοκρατική, καθώς οι κινήσεις των δραστών αλλά και η “Λακωνικοί” διάλογοι που είχαν οι οπλοφόροι με πελάτες και υπαλλήλους για τα χρήματα της “Τράπεζας που ληστεύει τους πολίτες”, δείχνουν αν μη τι άλλο διαφορετικό προφίλ των δραστών, πέραν του Ποινικού χαρακτήρα.\r\n\r\nΌσο για την ληστεία που σημειώθηκε στην Εθνική Τράπεζα Διστόμου, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως εκεί ίσως έδρασαν ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης του Νίκου Μαζιώτη με την πιθανή προσθήκη ενός “φίλου” από τα παλιά. Του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την συμπάθειά του στους επαναστατικούς χώρους και το Αντιεξουσιαστικό κίνημα.

Επίσης το γεγονός πως οι δράστες της ληστείας διέφυγαν από την περιοχή της Βοιωτίας και έφθασαν με ταχύπλοο φουσκωτό στις ακτές της Κορινθίας, είναι άλλο ένα στοιχείο για την Αντιτρομοκρατική πως έχει να κάνει με ανθρώπους που έχουν σχέση με τον συλληφθέντα “αντάρτη πόλης” Ν. Μαζιωτη, καθώς η Κορίνθια, η Αργολίδα και η Αχαΐα, είναι περιοχές που -κατά το πρόσφατο παρελθόν- ο κρατούμενος για τρομοκρατία στις φυλακές Διαβατών, είχε διαπράξει ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Πέραν τούτου, το γεγονός αυτό δείχνει στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής κι ένα από τα πιθανά κρησφύγετα της συμβίας του Ν. Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, η οποία από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη φρόντισε να χαθούν τα ίχνη της.

Για το λόγο, αυτό έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες στους συγκεκριμένους Νομούς, ώστε να προσπαθήσουν να κόψουν το οποιοδήποτε δίκτυο υποστήριξης στην συμβία του Νίκου Μαζιώτη. \r\n\r\nΠηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts