Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Αναβιώνει στο δικαστήριο η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου

Στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αναβιώνει και πάλι η υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που απασχόλησε έντονα τη κοινή γνώμη τον Αύγουστο του 2012 και πάγωσε το Πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις που ερχόντουσαν, συνεχώς, στο φως. Μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή "πληγή" για τη μητέρα του 26χρονου καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. 

Μάριος Παπαγεωργίου: Αναβιώνει στο δικαστήριο η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου

Στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αναβιώνει και πάλι η υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που απασχόλησε έντονα τη κοινή γνώμη τον Αύγουστο του 2012 και πάγωσε το Πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις που ερχόντουσαν, συνεχώς, στο φως. Μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή “πληγή” για τη μητέρα του 26χρονου καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. 

Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα. Ταυτόχρονα, ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της απαγωγής διαβεβαίωνε τη μητέρα του Μάριου πως ενεργούσε για να βρει το γιο της, κάτι που εκείνη πίστευε καθώς διατηρούσαν στενές οικογενειακές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον ο 73χρονος προέβαλλε τον εαυτό του ως άτομο με καλές διασυνδέσεις σε μυστικές ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπης “Φως στο τούνελ” αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια ανήκε στον Μάριο.

Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως “εγκέφαλο” της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλέφωνηματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

 

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY