Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα επανέρχεται ο καιρός μετά την πρωτοφανή καλοκαιρινή κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς.

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα επανέρχεται ο καιρός μετά την πρωτοφανή καλοκαιρινή κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς.

Σήμερα Πέμπτη περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Το μεσημέρι ωστόσο κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπειρου.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα εως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρος: αίθριος.
Ανεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 19 ες 31 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, παρόλο που ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο (Μελτέμι) θα πνέουν ισχυροί μέχρι και το Σάββατο. Αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος που οι θερμοκρασίες μέχρι τότε θα κυμανθούν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε.

Από την Κυριακή όμως το μελτέμι θα έχει την τάση να εξασθενήσει με αποτέλεσμα να χάσει την “μάχη” από τις θερμές αέριες μάζες που παραμονεύουν από τη βόρεια Αφρική που θα φέρουν ξανά μίνι καύσωνες…

Το Σάββατο στους 36 με 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αύριο Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός. Και όταν λέω καλός, εννοώ σχεδόν αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Κυριακή, η πιο ζεστή μέρα μετά από καιρό – Στους 38 με 39 βαθμούς ο υδράργυρος.

Λόγω της εξασθένησης των βοριάδων στο Αιγαίο, η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο ζεστή ημέρα. Φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C στις ευαίσθητες (ευπαθείς) στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη),θα έχουμε καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY