ANGRYGREEKS: Παιχνίδι για ανέργους

Το παιχνίδι angrybirds το γνωρίζουν μικροί, μεγάλοι καθώς είναι αρκετά διαδεδομένο ανά τον κόσμο. Πόσοι όμως γνωρίζουν το παιχνίδι “angrygreeks”; \r\n\r\nΗ ανεργία που πλήττει τους νέους έδωσε το έναυσμα σε μια ομάδα Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι στα πρότυπα του angrybirds όπου ο παίκτης δεν εκτοξεύει πουλιά άλλα πτυχία μέσω ενός κανονιού που έχει αντικαταστήσει τη σφεντόνα των angrybirds.\r\n\r\nΟ στόχος του παίκτη δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει με τα εκτοξευόμενα πτυχία τα κεφάλια γνωστών πολιτικών που μετακινούνται διαρκώς λέγοντας «ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ» ώστε να καταφέρει να περάσει επίπεδο. Σε περίπτωση που δεν πετύχει τον πολιτικό αλλά τα αρχαία μνημεία χάνει ζωή.\r\n\r\nΌπως αναφέρεται από τη δημιουργική ομάδα ,στην εισαγωγή του παιχνιδιού, πρόκειται για ένα σατιρικό παιχνίδι που εκφράζει την απόγνωση και την απελπισία εκατομμυρίων ανέργων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Οι άνεργοι εκτοξεύουν τα πολύτιμα άλλα δυστυχώς μη χρήσιμα πτυχία με στόχο τους Έλληνες πολιτικούς.\r\n\r\nΑρχαία Ελληνικά μνημεία βρίσκονται ταξινομημένα στο χώρο και αντιπροσωπεύουν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να διαφυλαχθεί. Όσοι θέλουν να παίξουν το εν λόγω παιχνίδι δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο http://minigameclips.com/?p=1144 ή εναλλακτικά http://jaz.gr/.\r\n\r\nΒέβαια το παιχνίδι αποτελεί τη σατιρική πλευρά του φαινομένου της ανεργίας καθώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται σκληρή για όσους νέους πτυχιούχους τη βιώνουν καθημερινά αναζητώντας απεγνωσμένα μια θέση εργασίας.\r\n\r\nΟι περισσότεροι βρίσκουν κλειστές πόρτες ή υποσχέσεις ότι μόλις βρεθεί κάτι θα τους ειδοποιήσουν. Φυσικά το τηλέφωνο δεν χτυπά ποτέ. Οι πιο τυχεροί ίσως τελικά καταφέρουν να βρουν μια θέση εργασίας όπου το 8ωρο αποτελεί παρελθόν ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι απολαβές τους είναι μικρότερες από τις νόμιμες.\r\n\r\nΤο μέγεθος της ανεργίας πέρα από τα επίσημα στατιστικά του ΟΑΕΔ και άλλων κρατικών φορέων αποδεικνύεται και από τις αγγελίες όσων αναζητούν μια θέση εργασίας. Αρκεί κάποιος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα αγγελιών www.aggeliopolis.gr όπου στην ενότητα «ζητώ εργασία» υπάρχουν καταχωρημένες συνολικά 35.601 αγγελίες αναζήτησης εργασίας εκ των οποίων οι 35.028 είναι από ιδιώτες. Σε ένα άλλο site αγγελιών το www.xe.gr οι αγγελίες αναζήτησης ,συμπεριλαμβανομένων όσων αναζητούν ιδιαίτερα μαθήματα, φθάνουν τις 24.911.

\r\n\r\n

Παραθέτουμε κάποιες εξ αυτών που δείχνουν την απόγνωση και την ανάγκη πολλών ανθρώπων που κάνουν ακόμα και εκπτώσεις στην εργασία τους για να βρουν μια απασχόληση.

\r\n

Ψάχνω δουλειά, έχω ανάγκη από δουλεία. Καθαρίζω σπίτια, προσέχω ηλικιωμένους. Είμαι μάνα δυο παιδιών. Ο μισθός του άνδρα μου δε μας φτάνει και γι αυτό ψάχνω για δουλειά. Σας παρακαλώ έχω μεγάλη ανάγκη να βρω δουλειά.

\r\n

\r\n

Αναζητώ οποιαδήποτε εργασία, είτε ως υπάλληλος γραφείου, καταστήματος, πωλήτρια, οτιδήποτε… ενδιαφέρομαι κυρίως για πλήρη απασχόληση, αλλά επειδή έχω ανάγκη από δουλειά δε θα έλεγα όχι και σε μερική.\r\nΈχω γνώσεις Η/Υ σε περίπτωση που χρειάζεται και κάρτα ανεργίας.

\r\n

Είμαι 27 ετών, φιλότιμος-πρόθυμος-εργατικός. Τα χέρια μου πιάνουν σε ότι καταπιαστώ.\r\nΨάχνω οποιαδήποτε δουλειά. π.χ εργάτης παραγωγή-καθαριότητας-κήπων-γης-κτηνοτροφίας-θυρωρός, συντηρητής κτιρίου, καταστήματα φαγητού, μπαρ, καφετέριες. Έχω εργαστεί ως υδραυλικός, υπεύθυνος σε γερμανικό καφε-ρεστοραν και σε εταιρεία μεταφορών – μετακομίσεων. Τα πάντα κάνω. (εκτός δικτυακού μάρκετινγκ)

\r\n

\r\n

Φοιτήτρια νηπιαγωγός ζητά εργασία. Για λίγες ώρες την εβδομάδα τη φύλαξη μικρού παιδιού με λίγα χρήματα

\r\n

Ζητώ οποιαδήποτε εργασία στη Θεσσαλονίκη. Είμαι 21 έτους, απόφοιτος λυκείου, υπεύθυνος και εργατικός. Έχω δουλέψει σε πιτσαρία, σε κυλικείο, σε ταβέρνα. Επίσης σαν βοηθός επιπλοποιού και σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

\r\n

Εκτός από τις πιο πάνω αγγελίες θα βρει κανείς και πολλούς εκπαιδευτικούς με διδακτική εμπειρία και κάποιους εξ αυτών με μεταπτυχιακά ακόμα και διδακτορικά να αναζητούν ιδιαίτερα μαθήματα με τιμές που φθάνουν ακόμα και τα 3 ευρώ την ώρα.

\r\n

ΒΙΟΛΟΓΟΣ απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα βιολογίας γ λυκείου τιμή 5 ευρώ/ώρα περιοχές Αθηνών

\r\n

ΑΓΓΛΙΚΑ – Γαλλικά μαθήματα, παραδίδονται σε παιδιά από κάτοχο Proficiency Cambridge και Sorbonne 2, με 10ετή πείρα διδασκαλίας, περιοχές βόρεια προάστια, ανά ώρα, τιμή 7€

\r\n

ΑΡΙΣΤΟΎΧΟΣ αγγλικής φιλολογίας με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες αγάπη για τα παιδιά και μεταδοτικότητα παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε νήπια παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Διαθέτει αυτοκίνητο. Άριστη σχέση με τα παιδιά,μεγάλη εμπειρία. Περιοχές κοντινές του Μενιδίου, Ανω Λιόσια, Καματερό, Αγιοι Ανάργυροι, Νέα Φιλαδέλφεια, Κόκκινος Μύλος, τιμή 7€

\r\n

ΠΤΥΧΙΟΎΧΟΣ θεολόγος με παιδαγωγική κατάρτιση και σχετική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού. 3 ευρω την ώρα

\r\n

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με 7 ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε όλες τις τάξεις γυμνασίου -λυκείου., τιμή 4€

\r\n

Καλόγηρος Βασίλειος

\r\n

Υπ.Διδάκτωρ Π.Θ

\r\n

Επιστημονικός υπεύθυνος Employ

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts