Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Αμφίπολη: Γιατί είναι σπασμένο το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας; (pics)

Πιο κοντά από ποτέ. Μ' αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την εξέλιξη των ανασκαφών στον μεγαλοπρεπή αρχαίο τάφο της Αμφίπολης.

Αμφίπολη: Γιατί είναι σπασμένο το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας; (pics)

Πιο κοντά από ποτέ. Μ’ αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την εξέλιξη των ανασκαφών στον μεγαλοπρεπή αρχαίο τάφο της Αμφίπολης.\r\n\r\nΈνας μόνο τοίχος, ο τρίτος και τελευταίος χωρίζει τους αρχαιολόγους, με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη, από την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει ο τύμβος που ανακαλύφθηκε στο λόφο Καστά.\r\n\r\nΩστόσο πριν τον τρίτο αυτό τοίχο, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια τις δύο εκπληκτικές Καρυάτιδες που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό, αλλά και σκεπτικισμό. Θαυμασμό για την εκπληκτική απόδοση του δημιουργού, με έμφαση στις απίθανες λεπτομέρειες του έργου, αλλά και σκεπιτκισμό γιατί οι Καρυάτιδες δεν είναι σύνηθες να συναντώνται σε μακεδονικό τάφο.\r\n\r\nΗ μία άθικτη, η άλλη… ολοκληρωτικά απούσα\r\n\r\nΩστόσο αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως από τις δύο πανέμορφες Καρυάτιδες, η μία σώζεται ακέραια και ατόφια, ενώ από την δεύτερη λείπει τελείως το πρόσωπο.\r\n

Η άθικτη Καρυάτιδα - Φωτό ΥΠΠΟΑ\r\nΗ άθικτη Καρυάτιδα – Φωτό ΥΠΠΟΑ \r\n\r\nΓιατί όμως συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, όμως η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έσπευσε να δώσει την δική της ερμηνεία, η οποία μάλλον… απομακρύνει τα σενάρια σύλλησης του τάφου. Τουλάχιστον επί του παρόντος.

\r\n

Δέος προκαλούν οι Καρυάτιδες - Φωτό ΥΠΠΟΑ\r\nΔέος προκαλούν οι Καρυάτιδες – Φωτό ΥΠΠΟΑ \r\n\r\nΗ κυρία Μενδώνη, λοιπόν, σε τηλεοπτικές της δηλώσεις στο mega, εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως η απουσία μέρους του προσώπου της μίας Καρυάτιδας, οφείλεται σε γήρανση των υλικών και όχι σε αρπαγή τμημάτων των αγαλμάτων από τυμβωρύχους αρχαιοκάπηλους.

\r\n

Η Καρυάτιδα που προκαλεί ερωτήματα - Φωτό ΥΠΠΟΑ\r\nΗ Καρυάτιδα που προκαλεί ερωτήματα – Φωτό ΥΠΠΟΑ \r\n\r\nΑκόμη χαρακτήρισε την ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων, που έχουν εντυπωσιάσει την διεθνή κοινότητα και τους αρχαιολόγους, ως ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για την σημαντικότητα του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.Πηγή: newsit.gr\r\n\r\n

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY