Τσίπρας σε Παπούλια: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις» (vid)

Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να βάλει την υπογραφή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, στηλίτευσε ενώπιον του κ. Παπούλια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

\r\n”Σήμερα δυστυχώς έχουμε πλήγμα για την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και την κοινωνική συνοχή αλλά και για τους θεσμούς. Γιατί είναι πλήγμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων. Είναι υποβάθμιση του θεσμού. Το τελευταίο που μας έχει μεινει σ αυτό τον τόπο είναι οι θεσμοί και η δημοκρατία.”\r\n

“Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια. Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα”, απάντησε ο κ. Παπούλιας.

\r\n

Και τότε ο κ. Τσίπρας του ανταπάντησε: “Οφείλουμε ν’ ανοίγουμε δρόμους”.

\r\nhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bK3x4zPZ-Hs

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts